Mac 25, 2009

k a k i k u t u k

hari ni wa nak bual pasal kaki kutuk plak..
wa rasa kat mesia ni bapak byk blog kutuk mengutuk..
kutuk mamat ni kutuk minah tu..
kalo kutukan tu membina xpe..
ni just kutukan x berasas..

cubalah kalo lu kutuk sorang artis tu..
sebagai contoh lu kutuk fasha sandha..
lu kata dia tergedik2..
lu nak kutuk, kutuk la..
tapi bagi la cadangan sket cane nak kurangkan gedik dia..
contohnya makan pil ke..
jumpe bomoh ke..
sekurang-kurangnya dia ada la alternatif nak kurangkan ke gedikan die..
okay tu contoh saje ye..

lepas wa tgk cite mami jarum tadi..
wa tringat kat hamba ALLAH sorang ni..
wa rasa la insan yang suke drop orang ni memang x bley kene drop..
slalunya diowang cepat panas bila orang lain drop dia..
tapi..
bila time drop orang lain dialah yang paling hero..
wa respect membe wa AYOB..
hari2 mesti kene drop..
lu bayangkan..
kita dah brape besar..
member2 wa boleh main nama bapak lagi..
nama bapak ayob ni RASHID..
so luorang yang kreatif tau apa yang bley di kutukkan..
tapi AYOB bleh hadapi dengan tenang..
wa doakan lu dapat keje cepat..
tolong wa..
haha..

wa pun ada ramai geng2 yang kutuk mengutuk ni..
tapi wa malas nak amek pot..
kalo ditegur pun x makan suap dak2 ni..
so nak wat ape lagi..
dengar je lah kutukan2 mereka..
sambil ko pun dapat saham mengutuk..
ala x banyak pun sikit je..
kengkadang lu pun jadik penyumbang..
haha..
dah memang lumrah melayu ni suka mengutuk..

dan skali lagi LUMRAH tu jadik alasan..
spatutnya kita pikir gak cane nak kurangkan orang mengumpat + megutuk ni..
bagi wa la..
sume stat dari diri lu..
cube time membe lu stat kutuk lu blah dari tempat lepak tu..
bialah apa membe lu nak kata..
janji lu x dapat saham mengutuk + mengumpat tu..
pastu lu tegas kan sket..
kalo cite2 camtu lu xnak dengar..
lu ajak la bebual bende2 berfaedah sket..
camne nak majukan peniagaan penanaman ANGGUR lu ke..
camne nak tingkatkan kualiti KEKABU yang lu tanam ke..
camne nak anta surat kat PM direct..
bincang cara nak memajukan negara..
slalunya surat2 kita ni kene tapis..
dan paling langsatnya(xnak mencarut) langsung x sampai kat PM..
bincang cane nak dapat dwet dengan cepat..
bincang nak rompak bank..
perbincangan camtu lagi bagus dari mengutuk atau mendrop orang lain..

so dengan perbincangan dalam blog ni..
wa harap luorang xde la kutuk mengutuk lagi pasni..



peeslashass orang kata mulut perempuan lagi pantas dari kilat..
jom test drag ngan iswara 5781 sket..

5 ulasan:

Modandi berkata...

tapi bab2 manu ni. wa tak bole la.. terpaksa luahkan.

CRONALDO KEPALA AYAM!!

HYKAL berkata...

modandi..

huhu luahkan..
pendapat wa die kene berenti main bola..

qishie berkata...

tapi..

ada yang menyalurkan kasih syg dari kutukan..hehe

HYKAL berkata...

benarkah cik qishie..

slalunya camne bley jadik begitu ye..

anak jaini berkata...

ayob dalam cerita bukan aku. haha. aku ayob bin wahid.