Mac 31, 2009

post sbelum berambus

tggl lagi 3 hari wa pektikel..
so pasni jarang la sket wa bertenet..
so suke la korang xde 4 entri dari wa stiap ari..





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

ape lu gelak..
kata x suke entri wa byk2..


peeslashass haha jgn tersinggung ngan ayat2 tersebut..
wa akan merindui wat camni pasni..

r a r e

part two berdasarkan part one..
ahad tuari..
wa, bedz, ngan aie telah kuar bersama..
kami jadikan hari tersebut ialah hari rare..
so apa yang kami lakukan haritu mestilah yang rare sahaja..

sbelum hangout ngan diowang..
wa dah me'rare'kan diri wa da..
wa g bundle stelah agak lama x shopping kat bundle..
wa pegi bundle barangan dulu..
bukan sahaja pakaian sahaja yang ada bundle..
tapi barangan seperti tv,radio,laptop,jam tangan,alat muzik..
dan macam2 lagi la ada kat kedai tu..
kedai tu terletak kat matahari height..
berhampiran reeboot bundle..
OB kot nama kedai dia..
memang port pakcik2 yang nak beli barang golf..
misi nak cari gitar 2nd utk awek nurse..

pastu wa g reeboot bundle..
wa memang ngam ngan tokey..
reeboot gak nama die..
super duper senior wa kat skolah teknik..
wa ngam ngan die sbb wa antara customer terawal die..
mase tu wa beli tset skali 3..
sume same pattern..
untuk gmok,rizal ngan aku..
pastu x silap aku udeng pun angkat satu..
wa berjaya membeli seluar jeans ngan tset lambang amerika..
berharga Ringgit Malaysia 25 tepat..
mana nak carik bai..

pastu wa pun jenjalan la ngan 2 orang duda tu..
fes skali g bazaar blakang skolah acs..
situ memang port seniman ala2 cm la..
kalo lu nak buat tset ke ape ke..
cni la port die..
aku nak otter suar ayahanda..
skali tutup plak kedai die..
pastu g seremban2 lepak kat Jusco..
yang merarekan lepakan kami ialah..
kami masuk JJ..
pastu ada sale jam tangan plak..
dem..
lawa plak wa usha jam tu..
seb bek wa x rembat..
dan paling rare ialah..
kami x masuk CONVERSE aritu..
sbb kalo masuk..
dah x rare da trip kitowg..
hahaha..





peeslashass abercrombie kat reeboot bley tahan gak..
harge 30-50..
wa siap promote ni..
reeboot nak diskaun lagi..

Lawak Jam Sebelas

Ade la sorang bdk 4 thn nie, nmanya mnjanya Boboy. Boboy ni suka sngt hisap jari. Oleh krn thn dpn dia dh nk pegi ke tadika, ibu Boboy pn risau akn tabiat buruk Boboy ni. Satu hari dia mndpt 1 akal, cemana nk buang tabiat hsap jri anknya.

Ibu: Boboy, klu Boboy hsap jri lgi,nnti perut Boboy buncit macam papa. Boboy nk ke?

Boboy: Xnkler ibu, nnti msti Boboy dh xencem kn?

Ibu: Mcm 2 ler ank ibu, lps ni Boboy jnji ye dgn ibu, Boboy xkn hsap jri lg.

Boboy: Promise!!

Keesokan hrinya, swak2 Boboy dn org 2anya brjlan2 di sbuah tmn, mereka trnampak seorg wnita mngndung yg sdg mnunggu suaminya mnjmputnya pulang. Boboy pn brlari kpd wnita e2.

Boboy: Waw!!,besarnya prut mak cik!,haa, Boboy thu apa mak cik dah buat smpai prut mk cik buncit mcm ni..

Mak cik: Kuang hjau pnya bdk. Kcil2 dh pndai ya!!



peeslashass lu penah dengar x cite pasal kencing=nyanyi..
dl sbelum tdo bapak wa cite pasal tu..

Post Pagi-Pagi (3P)

dem ade plak yang menyemak kat pc aku..
so lambat sket post pagi aku ni..
yang penting karok k..




I'm drunk off your kiss
For another night in a row
This is becoming too routine for me
But I didn't mean to lead you on
And it's alright to pretend that we still talk
It's just for show isn't it
It's my fault that it fell apart

Just maybe you need this
And I didn't mean to lead you on

(chorus)
You were everything I wanted
But I just can't finish what I started
There's no room left here on my back
It was damaged long ago
Though you swear that you are true
I'd still pick my friends over you

My friends over you!

Please tell me everything
That you think that I should know
About all the plans you made
When I was no where to be found
And it's all right to forget that we still talk
It's just for fun isn't it
It's my fault that it fell apart


Just maybe you need this
And I didn't mean to lead you on

(chorus)
You were everything I wanted
But I just can't finish what I started
There's no room left here on my back
It was damaged long ago
Though you swear that you are true
I'd still pick my friends over you.......

My friends over you!

Just maybe you need this,
you need this and I didn't mean to lead you on

(chorus 2x)
You were everything I wanted
But I just can't finish what I started
There's no room left here on my back
It was damaged long ago
Though you swear that you are true
I'd still pick my friends over you

My friends over you!

Mac 30, 2009

post sbelum berambus


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

vandelisme ataupun kreatif..




peeslashass wa suke baca conteng2 kat dalam toilet..
mereka sangat kreatif..

r a r e

luorang tau x ape itu rare..
kalo lu usha maksud kat sini..
lu akan dapati maksud rare tu awal..
mentah,jarang berlaku, dan jarang ada..

apa yang nak wa cite kat cni..
wa adalah antara insan yang minat barang2 rare..
tapi keminatan wa x mendalam sangat la..
tapi kalo nak bagi ranking beginer,amature,intermediate ngan expert..
wa intermediate la kiranya..
x hardcore lagi la..
tapi wa x puas ati la..
bila barang2 rare ni dah jadik x rare..
sbb bile lu carik bende tu..
skali ramai yang cari..
tokey2 cetak rompak pun buat la bende tu..

so bende tu dah x jadik rare..
macam skang ni la..
wa mmg minat sbelum ni baju yang ada tulis2 tu..
zaman orang ramai tak pakai lagi..
zaman2 carik kat bundle..
mmg mantul bile lu pakai..
skali..
dah bersepah plak tokey2 cine wat baju camtu..
dem shit..
wa pun tinggalkan pakaian camtu..
wa beralih kepada baju kartun..
wa ada baju pokemon..
mmg rare la baju pokemon tapi saiz lu kan..
ade la 3-4 helai pokemon..
wa ada charizard,charmelon..
tapi paling betahan sampai skang pikachu wa..
elok lagi..
walaupun dah koyak kat bahagian ketiak..
form 5 ni bai beli..

wa stat layan bundle mase form 2..
zaman tu budak2 skolah sibuk lagi ngan baju FUBU..
baju2 kat kodai sopan..
wa layan bundle ni pun sbb ngan ARIP..
mmg otai mamat ni..
sanggup tu kitowng g KL..
g campbell..
chowkit..
lejen dowh..
jalan kaki tu..
chowkit x jalan kaki..
nek tren..
sakit kaki poik jalan sana..
memang show bile lu pakai bende yang orang xde..
wa bukan follower..
wa nak jadik trendsetter..



b e r s a m b u n g . . .




peeslashass wa penah becite2 nak kumpul botol coke..
punah harapan..
coke yahudi..

Lawak Jam Sebelas

Pada suatu hari Si Amin disuruh oleh emaknya mengambil mangga di kebun. Sedang Amin memanjat pokok mangga, tiba-tiba dia terlihat ke bawah ada sepasang remaja sedang ‘bercekerama’. Maka berdirilah bulu roma Si Amin. Dia pun bertahan di atas pohon sambil menahan lututnya yang semakin mulai gemetar.

Tak lama kemudian didengarnya suara isak tangisan remaja perempuan itu, sambil tersendat-sendat dia bicara. “Abang macamana kalau saya hamil nanti? Abang kena bertanggung jawab.” “Sudahlah, dik, kita serahkan semua ini pada Yang Di Atas, ” jawab si lelaki..

Si Amin terperanjat lalu dia berteriak, “Wah! wah! kamu berdua yang sedap-sedap di bawah, senang-senang nak serahkan semuanya pada aku! Aku kan cuma tengok saja, usik pun tidak!!”

**nota tercicir sukati je nak serahkan YANG DIATAS..
time main ingat lagi yang diatas..
dem shit budak2 skang..






peeslashass wa ada gak tgk 3GP yang jerit ALLAH..
haish..
malu..

Post Pagi-Pagi (3P)



There was a time when you would come and go
Now there's no time left to react
Just as it starts to heal in comes a bitter end
Well you were already to leave my side and then...

You're coming too close and I can't pretend
That I'll pick you up or let you come in again
We've been through this before, so please understand
That nothing in this heart can save you from the pain you seek
If you pick up the phone please don't call on me

No one can save you from the undertow
Nobody can blame you for the past
Just as I started thinking "Everything's alright"
You showed us surely that your tenth time was your last

You're coming too close and I can't pretend
That I'll pick you up or let you come in again
We've been through this before, so please understand
That nothing in this heart can save you from the pain you seek
If you pick up the phone please don't call on me

Yesterday I saw you falling to the ground
Seems like things get worse when no one is around
It's not OK

You're coming too close and I can't pretend
That I'll pick you up or let you come in again
We've been through this before, so please understand
That nothing in this heart can save you from the pain you seek
If you pick up the phone please don't call on me

Mac 27, 2009

post sbelum berambus



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

lu tengok pyelah diorang goyang ekonomi pelancongan diorang..
lu maseh boikot ke..
wa tgk mcd makin ramai je..
orang melayu = hot2 chiken shit



peeslashass agak2 lu ade x iklan visit malaysia kat israel

j u m a a t

sambungan kisah ini adalah sambungan yang lepas2..
pada sebelah malam bermacam aktiviti yang dilakukan oleh budak2 asrama..
ada yang dah tdo seawal jam 9 malam..
sesudah solat isya' ditunaikan..

selalunya aktiviti akan berlansung ketika waktu menantikan isya' selepas magrib..
antara aktiviti2 surau ialah bacaan yassin,al matshurat,berzanji,usrah dan tasmiq..
slalunya yang paling budak2 form 1 form 2 goyang waktu tu di hari jumaat ialah tasmiq..
tasmiq ni ala2 ragging la..
tapi ragging yang halal..
sebab kalo lu x pat jawab baru lu kene denda la..
antara denda yang femes ialah libas ngan sejadah..
helicopter..
dan ketuk ketampi..
yang x kene siap wat sound efek cite labu labi tu..

time ni la..
senior2 yang hangin ngan junior pilihan sendiri aim budak tu..
spatutnya tasmiq ni dijalankan oleh naqib sendiri..
tapi bile lu dah form 4 form 5 slalunya xde naqib da..
dah otai la kiranya..
dah boleh jadik bapak..
slalunya yang buat solo2 ni diowang wat tempat tersembunyi..
pastu lu yang kat tempat open dengar la..
bunyik2 libas..
hati dah dub dab dub dab..
time ni ingatan lu terhadap ALLAH kompom kuat..
doa paling banyak naik keatas time ni..

oleh kerana wa ala2 samseng sket..
x byk la..
bukan first choice senior la..
wa pun penah kene tarik..
ni mesti keje mantak..
lu dah kene tarik pastu tarik wa plak..
rupenya xde mende pun kat blakang tu..
stakat sejadah bantai lantai je..
bukan badan lu..
bikin panas dalam surau la..
tapi truk gak la wa kene ketuk ketampi..
die suh wa ketuk 200 kali..
gile ape wa nak ikut..
wa buat seratus kot..
tapi sebut dah sampai 200 la..

siapla lu kalo wa jupe adik lu..
ke anak lu wa suh die plak ketuk ketampi..
wa bukan insan penghafal..
nak paksa2 wa hafal surah sejadah..
wa ngan gemok dulu feveret hafal ayat last je..
skang dah x ingat sbb dah lama x baca..
apalah nak jadik ngan lu ni haikal..
haish..

b e r s a m b u n g

peeslashass penangan tasmiq ni memang power..
sape yang skema tapi penakut tu sanggup mintak jadik outsider..
terutamanya AFIQ MUYUP..
lejen la lu..
mak lu ikut sume tempat lu blaja..
pasni wat entri pasal lu la..

Lawak Jam Sebelas

Tersebutlah kisah nun jauh di pedalaman, tinggalnya seorang pemotong kayu yang tua dan miskin. Adapun kemampuannya hanyalah mencari rezeki dengan menebang pokok yang sederhana besarnya untuk dijual sebagai kayu api. Hanya isterinyalah peneman hidup saban hari tanpa dikurniakan anak.

Dijadikan cerita, takdirnya pada suatu pagi.......

Pergilah si tua tersebut jauh ke hutan untuk menebang pokok untuk dibuat kayu api. Tidak seperti kebiasaannya, kali ini si isteri tidak dapat menemani si suami kerana sakit.

Maka ke hutanlah si tua seorangan awal pagi sebelum terbit mentari untuk mencari kayu api. Seharianlah si tua menebang pokok dengan kapak besinya yang telah uzur seuzur usianya.... Sehinggalah kepenatan tidak jua dia berhenti.....

Tiba-tiba... genggamannya semakin lemah lalu terlepas kapak kesayangan dari tangannya lalu tercebur kedalam sungai yg dalam. Menangis sayulah si tua kerana kehilangan kapak yang menjadi punca rezeki... hendak terjun mencari takut disambar arus... meratap lah ia mengenangkan nasib...

Maka...bersimpatilah pari-pari dilangit melihat kegundahan si tua tersebut.... lalu turunlah ia bertanya... "wahai orang tua... kenapa bersedih hati"...

Dengan nada perasaan takut dan terkejut diperamati benar-benar, maka tahulah dia si pari-pari telah turun kebumi menyapakan....lalu diceritakan apa yang berlaku...

"Baiklah..akan kubantu mencari kapak engkau yang tenggelam"... lalu dengan serta merta terjunlah si pari-pari ke dalam sungai.... selang beberapa minit timbul lah kembali si pari-pari sambil mebawa kapak emas lalu dihulur kepada situa.... Dengan sedih jawab situa "..bukan..ini bukan kepunyaan hamba...tidak mampu hamba memiliki kapak emas ini"....

Lalu terjunlah sekali lagi si pari-pari ke dalam sungai dan timbul kembali bersama kapak perak. Tidak jua mengaku si tua kerana itu bukan kapak miliknya. Sekali lagi si pari-pari terjun lalu membawa pula kapak gangsa. Tidak juga si tua itu menerimanya sehinggalah si pari-pari membawakannya kapak besi yang uzur.

Maka apabila terpandang akan kapak itu...giranglah hatinya kerana itulah kapak miliknya. Lalu si pari-pari menyerahkan kapak tersebut kepada si tua. Sebagai balasan kejujuranya kapak emas, perak dan gangsa turut dihadiahkan.

Pulanglah si tua dengan hati yang gembira. Sesampainya ke rumah lalu diceritakan kepada isterinya apa yang berlaku. Si isteri turut bergembira dengan kejujuran suaminya.

Selepas kejadian tersebut..... selang bebarapa hari maka sihatlah semua akan isterinya. Seperti biasa mereka berdua pun dapatlah bersama-sama kehutan mencari kayu api...

Namun begitu, pada suatu hari di musim tengkujuh..... turunlah keduanya ke dalam hutan mencari kayu... Dalam perjalanan.... si isteri telah tergelincir lalu terjatuh dan hilang di dalam sungai. Maka menangis lah si tua akan kehilangan isterinya lalu menimbulkan simpati pari-pari di langit.

Lalu bertanyalah si pari-pari perihal kesedihan si tua tersebut... maka diceritakan lah akan kesedihannya kehilangan si isteri...... Lalu tanpa berlengah terjunlah si pari-pari ke dalam sungai...

Selang bebarapa minit timbul lah si pari-pari sambil mendukung siti nurhaliza dan bertanya kepada si tua tersebut. "inikah isterimu?..." Lantas si tua tersebut mengakuinya.." Ya..ya betul... inilah isteri hamba..."

Mendengarkan pengakuan yang tidak jujur tersebut..maka marahlah si pari-pari... "Pembohong.... ini bukanlah isterimu...aku sump"... belum habis si pari-pari berkata lalu si tua mencelah.

"Sabar...sabar.... ini sebenarnya adalah salah faham.... bukan niat hamba berbuat demikian"... dengan nada sayu si tua meneruskan kata-katanya. "Hamba khuatir jika hamba tidak mengakuinya..maka tuan hamba akan terjun semula beberapa kali lagi sambil membawa Siti Nurdiana, Maya Karin dan Pamela Anderson...hamba ini hanya lah si tua yang miskin tidak mampu memiliki kesemua mereka ini....."


peeslashass sambungan bedtime stori..
part yang last tu slalu dah tetido..
tu yang x tau tu..

Post Pagi-Pagi (3P)




Maybe when the room is empty,
Maybe when the bottle's full.
Maybe when the door gets broke down,
Love can break in.

Maybe when I'm done with thinking,
Maybe you can think me whole.
Maybe when I'm done with endings
This can begin, this can begin
This can begin.

If you could be my punk rock princess,
I would be your garage band king.
You can tell me why you just dont fit in
And how you're gonna be something

Maybe when your hair gets darker,
Maybe when your eyes get wide,
Maybe when the walls are smaller
There will be more space

Maybe when I'm not so tired,
Maybe you could step inside
Maybe when I look for things that
I cant replace, I cant replace
I cant replace.

If you could be my punk rock princess,
I would be your garage band king.
You could tell me why you just dont fit in,
And how you're gonna be something.

If I could be your first real heartache,
I would do it over again.
If you could be my punk rock princess,
I would be your heroine.

I never thought you'd last,
I never dream you would.
You watch your life go past,
You wonder if you should.

If you should be my punk rock princess,
So I could be your garage band king.
You could tell me why you just dont fit in,
And how you're gonna be something.

If I could be your first real heartache,
I would do it over again.
If you could be my punk rock princess,
I would be your heroine.

Whoa! you know!
You only burn my bridges
Whoa! you know!
You just cant let it sink in!
You could be my heroine,
You could be my heroine!




peeslashass sape nak jadik punkrock princess aku??

Mac 26, 2009

post sbelum berambus


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_


bila manusia jadi binatang




peeslashass wa slalu perangkap ayam pak Barom..

k e n c i n g

hebatkan kuasa ALLAH..
dgn kencing kita dapat uji penyakit yang dihadapi..
dengan air kencing gak bley tau mamat tu main ganja ke..
kaki mabuk ke..
layan ice ke..
aku sangat teruja dengan kencing ni..
haha..
ada satu kes kat taiwan..
yang kes pencakar langit runtuh tu..
kan ada minah tu 3 hari terperangkap..
tapi idup lagi..
sebab minum kencing dia..

kalo wa la jadik minah tu..
sanggup wa mati beb..
tapi tu kencing yang dikeluarkan oleh kita sendiri..
arini wa nak cite pasal "kencing" atau juga dikenali tipu,bohong,bongak,putar alam dan seangkatan dengannya..

lu slalu x menipu?
haha..
kencing la lu kata x penah menipu..
orang2 tua kata..
'siakap senohong gelama ikan duri, bercakap bohong lama2 mencuri'..
betul ke kata orang2 tua ni..
aku slalu gak menipu..
tapi aku bukan pencuri..
x pnah pun aku rembat selipar kat masjid..
semasa umur aku 23 tahun la..

tapi aku rasa betul la kata orang tua..
bila kita x jujur..
suka menipu..
hidup kita dalam ketakutan..
takut kantoi bende yang kita tipu tu diketahui orang..
bila kita stat menipu kan..
susah gila nak cover tipu2 yang lepas..
lu nak contoh ke..
x payah la..
lu pun pnah kene..

bila hidup x tenang..
rezki pun kurang..
pastu ko pun rembat la duit orang ke baju orang ke..
slipar orang ke..
last2 siak masjid yang jalan kaki ayam balik umah..
maksud rezeki diatas bukannya wang atau lebih femes duit..
kengkadang lu tgk ada family x kaya..
tapi fun je idup die..
sabtu ahad lepak ngan family..
kengkadang kua makan sesama..
tapi yang banyak duit tu..
bz giler..
masa sentiasa x cukup..
nape..
sbb duit sentiasa x cukup..
lu dah kaya beb..
lu nak umah 40 bijik ke..
kete stiap satu rumah 3 bijik..
patutnya bila dah kaya..
lu duk umah je..

ni sume jadik sebab suka menipu la..
kalo dia x menipu hidup jujur..
jiwa tenang..
buat kerja sume senang..
boleh rehat2 ngan family..
ni dah kejenya menipu orang..
tu yang harta x cukup..
curik plak duit orang..

okay cukupla wa mencurik masa kerja wa ni..
haha..
makan gaji buta la wa..
perut pun makin boroi..

peeslashass lu tengok x pemilihan mt UMNO smalam..
perempuannya dah macam monyet da..
perempuan kejenya kat umah..
bukan berpolitik..
aku SEXIST..

Lawak Jam Sebelas ++

Malam Pertama Pasangan muda yang sama-sama masih perawan akhirnya
menikah.
Masing-masing gugup ketika menghadapi malam pertama, namun tidak
ada yang mau mengaku atau bertanya kepada pasangannya tentang apa yang
harus dilakukan.

Didera kebingungan, si pengantin lelaki bertanya kepada ayahnya
"Ayah, apa yang harus saya lakukan?"
"Telanjanglah dan naik ke tempat tidur", jawab ayahnya.

Kemudian ia melakukan apa yang disarankan ayahnya.
Si pengantin perempuan terperanjat setengah mati melihat kelakuan
suaminya, ia kemudian bertanya kepada ibunya.
"Telanjanglah dan ikutlah suamimu", saran ibunya.

Setelah perempuan itu telanjang dan berbaring beberapa lama, si
pengantin lelaki pergi ke luar bilik dan bertanya lagi kepada ayahnya,
"Apa lagi yang harus saya lakukan?" lalu ayahnya menjawab,
"Lihatlah tubuh isterimu. Kemudian masukkan bahagian tubuhmu yang
paling keras ke tempat isterimu kencing!"

Beberapa saat kemudian, giliran si pengantin perempuan bertanya
kepada ibunya.
"Apa yang harus saya lakukan?"
Ibunya balik bertanya, "Apa yang sedang dilakukan suamimu?"
Setengah mengeluh si pengantin perempuan berkata,
"Ia sedang membenamkan kepalanya ke dalam mangkuk tandas!"


peeslashass harap2 budak2 skema skolah wa x wat camni

Lawak Jam Sebelas

Ani : "Mengapa engkau menulis surat cinta dengan kertas berwarna Hijau Muda?"

Ena : "Surat warna Hijau Muda itu bererti "Aku Cinta Padamu"

Ani : "Kalau kertas itu bewarna Biru Muda apa ertinya?"

Ena : "itu melambangkan Suasana Pilu"


Ani : "Kalau kertasnya berwarna Merah?"

Ena : "Asmara Yang Membara"

Ani : "Kalau kertasnya warna Putih?"

Ena: "Suci, Bersih dan Jujur "

Ani : "Kalau kertasnya Kuning?"

Ena: "Melambangkan Hati Yang Gersang"

Ani : "Kalau Merah Jambu?"

Ena: "Sedang Jatuh Cinta"

Ani : "Kalau kelabu?"

Ena : "Melambangkan Hati Yang Sedang sedih"

Ani : "Kalau kertasnya Hitam?"

Ena : "Banyak tanyer la ko nie, Itu namanya kertas karbon.. bodoh!"

*ramai yang demand lawak lucah so ada post berikutnya jap lagi..


peeslashass kertas putih tu kertas a4 cap indah

Post Pagi-Pagi (3P)



The national media cover Clinton/Lewinsky
While the world's governments sell out millions on the issue of free trade
But somewhere in the night -- A force is not asleep
And a massive organization plans to rise up to its feet...
It happens like this...

A pirate radio voice transmits into the night
And from D.C. to Peking email warns of lost global rights
And the hoax the world's leaders, wanted no one to see
Comes crashing on their heads from grass roots
Striking it down the blows coming for the world's...

Underground Network - Alternative Communication
Underground Network - Alternative Communication
Corporate media can't keep us
Beat down! Brainwashed! Enslaved!
Cause of our...
Underground Network - Alternative Communication
They try to blind us but we... Stand up and fight! Stand up and fight!
They try to keep us ignorant but we... Stand up and fight! Stand up and fight!
They want to take our rights away so... Stand up and Fight! Stand up and fight!
Stand up and Fight! FIGHT!

[Spoken:]
Just take a look around the world
and you’ll find that nearly all mass media
are owned and controlled by a handful of conservative capitalists.
We must devise and implement alternative methods of distributing our news,
our information, our ideas -- people united worldwide to take a stand,
to tell the truth!

Underground Network - Alternative Communication
Underground Network - Alternative Communication
Underground Network - Alternative Communication
Underground Network - Alternative Communication
Underground Network - Alternative Communication
Underground Network - Alternative Communication
Corporate media can't keep us
Beat down! Brainwashed! Enslaved!
Cause of our...
Underground Network - Alternative Communication
NO! COMMUNICATION!

Mac 25, 2009


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

seni kreatif yang di angkat martabatnya..





peeslashass tringat mase kecik2 lawan straw..
siap gesek kat batu bajet boleh jadik paling otai..

k a k i k u t u k

hari ni wa nak bual pasal kaki kutuk plak..
wa rasa kat mesia ni bapak byk blog kutuk mengutuk..
kutuk mamat ni kutuk minah tu..
kalo kutukan tu membina xpe..
ni just kutukan x berasas..

cubalah kalo lu kutuk sorang artis tu..
sebagai contoh lu kutuk fasha sandha..
lu kata dia tergedik2..
lu nak kutuk, kutuk la..
tapi bagi la cadangan sket cane nak kurangkan gedik dia..
contohnya makan pil ke..
jumpe bomoh ke..
sekurang-kurangnya dia ada la alternatif nak kurangkan ke gedikan die..
okay tu contoh saje ye..

lepas wa tgk cite mami jarum tadi..
wa tringat kat hamba ALLAH sorang ni..
wa rasa la insan yang suke drop orang ni memang x bley kene drop..
slalunya diowang cepat panas bila orang lain drop dia..
tapi..
bila time drop orang lain dialah yang paling hero..
wa respect membe wa AYOB..
hari2 mesti kene drop..
lu bayangkan..
kita dah brape besar..
member2 wa boleh main nama bapak lagi..
nama bapak ayob ni RASHID..
so luorang yang kreatif tau apa yang bley di kutukkan..
tapi AYOB bleh hadapi dengan tenang..
wa doakan lu dapat keje cepat..
tolong wa..
haha..

wa pun ada ramai geng2 yang kutuk mengutuk ni..
tapi wa malas nak amek pot..
kalo ditegur pun x makan suap dak2 ni..
so nak wat ape lagi..
dengar je lah kutukan2 mereka..
sambil ko pun dapat saham mengutuk..
ala x banyak pun sikit je..
kengkadang lu pun jadik penyumbang..
haha..
dah memang lumrah melayu ni suka mengutuk..

dan skali lagi LUMRAH tu jadik alasan..
spatutnya kita pikir gak cane nak kurangkan orang mengumpat + megutuk ni..
bagi wa la..
sume stat dari diri lu..
cube time membe lu stat kutuk lu blah dari tempat lepak tu..
bialah apa membe lu nak kata..
janji lu x dapat saham mengutuk + mengumpat tu..
pastu lu tegas kan sket..
kalo cite2 camtu lu xnak dengar..
lu ajak la bebual bende2 berfaedah sket..
camne nak majukan peniagaan penanaman ANGGUR lu ke..
camne nak tingkatkan kualiti KEKABU yang lu tanam ke..
camne nak anta surat kat PM direct..
bincang cara nak memajukan negara..
slalunya surat2 kita ni kene tapis..
dan paling langsatnya(xnak mencarut) langsung x sampai kat PM..
bincang cane nak dapat dwet dengan cepat..
bincang nak rompak bank..
perbincangan camtu lagi bagus dari mengutuk atau mendrop orang lain..

so dengan perbincangan dalam blog ni..
wa harap luorang xde la kutuk mengutuk lagi pasni..



peeslashass orang kata mulut perempuan lagi pantas dari kilat..
jom test drag ngan iswara 5781 sket..

Lawak Jam Sebelas

Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?

Suami : Kenapa?

Isteri : Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?

Suami : Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?"

Post Pagi-Pagi (3P) *mesti layan



Whoa my eponine, can't you hear the words i sing?
Can't you hear the words i sing?
A crush can never be resolved
Seems like every resolution ends in tragedy
Singin' whoa, my eponine

We swore we'd die to end this bolshevik
And now it's time
Time to put an end to all your woe

(whoa) my eponine, can't you hear the words i sing?
Can't you hear the words i sing?

You can't just let this world revolve
Seems like every revolution ends in casualty
Singin' whoa oh oh oh my eponine

Before you go, just these last words for you
I love you so
And love can bring an end to all your woe

(whoa) my eponine, can't you hear the words i sing?
Whoa my eponine, you can't just let this world revolve
Whoa my eponine, can't you hear the words?
Can't you hear these words?
Whoa my eponine, can't you hear the words i sing?


peeslashass lagu ni faveret wa sbelum g klas..
semangat pas dengar lagu ni..

Mac 24, 2009

post sbelum berambus

Funny Pictures & Funny Videos
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

sape la yang sanggup minam..



peeslashass tandas ni opis budak klas wa mase form 5

C H E N T A

sume orang perlukan chenta..
apahal lak wa post pasal chenta lak ni..
x punk langsung..
haha..

tadi time lunch..
sempat gak wa balik umah..
dah memang menjadi tradisi wa pulang rumah..
untuk makan dan solat..
umah dekat..
balik la kan..

bagi mengurangkan tekanan ketika makan..
wa pun bukak la tv..
slalunya wa tgk brite..
bagi menambah pengetahuan wa..
tapi tadi time kisah benar..
wa malas nak layan..
so tangan ni pun gatal usha tv122..
tajuk muvie "i love you om"
wa ingat cite filipina..
wa skang memang suke layan muvie filipina..
muvie diowg agak berkualiti..
bukan nak kata muvie kita x kualiti..
wa memang penyokong filem tempatan..
kecuali filem PROF..
sbb bagi wa filem dia sangat simple..
macam membazir tgk wayang..
baik tunggu cd kuar..

rupa2nya cite tu cite indon..
wa memang xdehal layan filem indon..
cite2 zaman moden seingat wa, wa tgk cite AADC..
memang bersungguh2 wa carik filem tu..
carik membe indon mtk beli cd..
pegi sume kedai cetak rompak suruh carik cite tu..
last2 dapat gak tgk stahun sbelum filem tu ditayangkan kat mesia..
cite i love om ni wa tgk stengah jam je..
wa baca sinopsis pasal budak kecik yang bercinta ngan orang tua..
tajuk pun dah dapat tangkap kan..
tapi bagi wa mamat tu xde la tua mane..
macam wa ngan adik wa paling kecik je..
patutnya i love you brother ke..
haha..
kalo ct ngan datuk k ye la..

bukak2 tv122, wa tgk budak kecik tu tgh tdo..
mak die masuk bilik nampak anak dia pegang gamba om tu..
pastu ape2 lagi..
si anak kene tiow..
sebab bercinta ngan orang tua..
pastu konon2 kene grounded..
tapi bila ada mamat skolah minah tu datang umah die..
mak die bagi jumpe..
last2 anak die lari g umah om tu..
owh lupe plak..
mak die ugut anta dia g amerika..

lepas anak die ilang..
si ibu pun g umah om tu..
tanya mana anak dia..
scene paling style ialah..
mak dia sanggup nak bromen ngan om tu..
suapaya tinggalkan anak dia..
dia dah tanggalkan butang baju tu..

scene lain..
ada minah ni ala2 model..
jumpe fotografer ngan sorang model yang agak mantop..
marah2 fotografer kata mamat tu bertanggungjawab atas kandungan..
dan x pnah ada laki lain sentuh dia slain fotografer tu..
dan macam biasa..
orang jahat xkan mengaku kesalahan..
dan pengakhiran scene tu..
fotografer kene hentak ngan dslr milik beliau sendiri..
mati di tempat kejadian..

masuk semula umah om..
lepas mak budak kecik blah..
budak tu jupe ngan om..
om kata dia nak brambus dari situ..
suh budak kecik balik kat mak dia..
tapi budak tu x abes2 dgn cinta dia..
x bagi om tu blah..
memandangkan yang wa tonton tu filem..
maka budak pun terpaksa meninggalkan si om tu..

minah model trus lari lepas bunuh fotografer..
bukan lari dengan kaki..
tapi mercedes clk brape ntah..
wa bukan peminat kereta..
dan x berniat tau nama kereta..
bawak kete laju2..
adalah sampai 118 km/j..
yang si om jalan kaki kuar dari umah..
scene kembali smula ke minah model bwk kete..
dan kembali ke scene om jalan kaki..

ha..
apa yang wa bajet..
mesti la si minah tu telanggar si om tu..





haha..
luorang pun bajet camtukan..
sbenanya..
minah tu sempat brek..
rupenye minah tu knal om..
mungkin die awek om tu kot..
mase gaduh ngan fotografer ade terkeluar pasal balak minah tu..
tapi bila si om tu jalan ke blakang sket..
ade satu kete itam bawak laju2 kat round about..
bodoh btol..
eksiden la..
pastu si om tu mati..
cite pun abes..

tapi apa yang nak wa rungkaikan ialah..
time scene om ngan budak tu..
dia ada ckp pasal cinta tau..
dia cakap cinta itu x bermata..
tapi kita harus punya mata..

dapat tangkap x..

yang wa pelik tu nape ada wanita yang sanggup menyerahkan segalanya utk lelaki..
dah tau laki tu perangai memang camtu..
laki xkan berjaya kalo bertepuk sebelah tangan je tau..
bende tu berlaku kalo dua2 yang nak..
bagi yang kes kene rogol tu lain la..
patutnya lu g repot kat polis kalo kene rogol..
xyah takut2..
kalo lu takut..
lagi la ramai pompuan kene rogol..

wa memang kesian gile kat mangsa rogol ni..
da la moral diowg down..
pastu bley plak orang2 luar kutuk..
fuck up la..
cube adik lu kene rogol..
mak lu ke kene rogol..
damn..

dah panjang da wa bercerabeh..
stop rite now..



peeslashass lu dah tgk cite BIG STAN..
wajib layan cite ni..

Lawak Jam Sebelas ++

Milah, yang telah lama tinggal di kota pulang ke kampung dan bertemu pujaan hatinya, Mamat yang bekerja sebagai petani.

Suatu senja, ketika sedang berjalan-jalan dan menikmati pemandangan desa, mereka melihat 2 ekor kerbau saling menggesek-gesekkan hidung dan…..

Kerana lama memendam rindu, Mamat berkata dengan nada memancing, ” Rasanya saya juga teringin melakukan cumbuan seperti itu, ” sambil memandang Minah dengan mesra.

“Silakan,” balas Milah ” kan kerbau-kerbau tu milikmu.“



peeslashass lawak lucah direhatkan seketika..
asek lucah je..

Post Pagi-Pagi (3P)



lagu ni wa,jeru ngan didy slalu rap masa kat umah sewa taman pintas jaya dulu..




peeslashass orang kata lagu ni lagu ABANG2..

Mac 23, 2009

post sbelum berambus

Funny Pictures & Funny Videos
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

2 post sbelum berambus..
sebab liverpool menang 5-0

peeslashass gerrard, riera dan kuyt hero kita minggu ini

post sbelum berambus

Funny Pictures & Funny Videos

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

tipu la lu x suke conteng kecik2..




peeslashass dinding umah wa penuh ngan nombor dan abjad yang x berapa nak jadik

s e m a l a m

apa yang lu buat smalam..
memandangkan wa pulang lewat ari sabtu aritu..
wa bangun pagi pun lewat..
wa tau apa lu pikir..
x solat suboh kan..
yup..
saya x sedar..
bukan sengaja..

ari sabtu tu seharian wa kua..
g tgk hot ballon kat putrajaya..
panas gile hari tu..
hebat dukun yang tahan hujan..
haha..
pastu balik gemok payung sate..
die dah nak naik kapal..
6 bulan wa akan sunyi ngan lawak2 gemok..
pastu dah macam bachelor party..
x karok je..
main snuker stelah lama x main..
pastu tgk man u kalah..
sambung tgk kekalahan chelsea..
dan tgk sket arsenal..

wa dah x tahan trus mintak diri..
balik umah trus mandi..
dem ni cite ari smalam ke aritu..

okay2..
bangun2 tido sarapan dah tersedia..
untung kan duk kat umah mak bapak..
sambil makan wa usha tv..
ceh sume cite katun..
smakin lama nafsu wa tgk katun smakin terhakis..
remote bapak wa rampas..
die bukak chanel 501..
pastu blah..
TUN tgh bebual..
mantop isik perbualan die..

kengkadang wa pelik..
camne die bley bual non stop..
direct sejam..
cakap sahaja..
tanpa Q&A..
ingat masa blaja2..
lu kene present kat depan sorang 20 minit..
x tau nak bual ape dowh..
tapi time viva final projek..
wa x cukup masa present..
btol kata orang..
kalo lu expert bende tu..
byk yang lu nak bual..

nampak sangat TUN memang expert dalam bende ni..
apa yang wa dapat simpulkan..
dia masih lagi waras..
dan apa yang dia cakap ada kebenaran..
dalam entri wa pasal sejarah sebelum ni..
wa lupa nama sultan yang memajukan tamadun dia..
MUZAFFAR..
dan bagi wa TUN ni macam MUZAFFAR..
dia bitau orang melayu leka sangat ngan politik..
cmon guys..
lets go for ekonomi..
pastu rasuah..
jauhi lah rasuah..
dan MELAYU mudah LUPA..
sebab x kaji pasal sejarah..
dan taknak rebut peluang..

memang kewl mamat tu..
walaupun ada certain part wa x sokong die..
macam blaja bahasa inggeris tu..
mmg betul ape dia cakap..
tapi aku rasa dgn baru blaja sket2 ni pun bahasa kita dah teruk..
wa malas nak cite lu klik la sini..
banyak lagi kalo nak bincang camne nak selamatkan bumi MALAYSIA ni..
nanti2 wa cite lagi k..
wa bukan pandai sangat pun..
tapi wa buat2 pandai..
mungkin kata2 wa ni boleh pakai kan..
ye la anak muda..
wa bukan la terhegeh-hegeh nak jadik perdana menteri termuda..
tapi cita2 wa nak bunuh PRESIDEN AMERIKA..

Lawak Jam Sebelas

Kisah ini bermula apabila fatin berjumpa dengan seorang pakar kaunseling di tempat dia belajar iaitu salah satu IPT di ibu negara kita ni. So, lepas berjumpa tu, terjadi lah perbualan dia antara mereka berdua.

fatin : doktor, saya tengah marah betul lah

doktor : kenapa ni fatin? cuba cerita kat saya, saya kan pakar kaunseling, ada gelaran doktor lg.. hehe (sambil tersenyum kambing)

fatin : semlm bf sy ajak sy keluar, pastu dia bwk lah sy pegi mkn, (terdiam seketika)

doktor : la.. takkan mcm tu je awk dah marah sgt2 ni?

fatin : bukan, lepas tu dia ajak sy tgk wayang, dalam wayang tu tgn dia mula la "buat kerja"

doktor : "buat kerja"? (saje je buat2 tak phm), buat kerja ape? blh sy tahu?

fatin : alah doktor... takkan tak tau..

doktor : betul tak tau.. tp saya rasa saya blh agak lah.. tp kalau awk tak keberatan apa kata sy berlakon jd bf awk, then baru lah saya blh betul2 menghayati masalah awk ni.. (nak amek kesempatan)

fatin : sy ikut doktor je.. yg penting sy dpt luahkan masalah sy ni..

then pastu... doktor pon mula la "buat kerja" dgn tgn, iaitu dgn meraba2 bukit2 fatin dgn berahi nye. fatin pon mendesah2... selesai je "buat kerja" doktor pon smbg perbualan mereka.

doktor : ok.. then? takkan sebab ni awk marah betul?

fatin : bkn sebab ni doktor, lepas tgk wayang tu dia bwk sy jln2 naek kereta dia.. pastu kitorang berenti kat tempat yg sunyi.. then, dia minta BJ (bg yg tau tu.. tau la ye.. tp aku rase semua tau kot).

doktor : ("peluang lg ni" bisik doktor dlm hati) erm, kalau blh, sy masih lg berminat utk berlakon jd bf awk. so, blh awk BJ kan sy..?

fatin : takde masalah doktor...

then... fatin pon mula la BJ doktor tu sampai lah keluar. suka betul doktor tu

fatin : tp sy tetap marah lg ni..

doktor : la.. takkan sebab BJ? saya rasa awk pon ok jgk kan

fatin : bkn sebab BJ doktor.. cuma lepas tu, dia ajak sy pg rumah sewa dia dan kemudian lepas masuk bilik dia.. ape lg doktor? dia nak "main" lah.. so, kitorang pon main lah

doktor : sy rasa yg ni pun elok awk praktikkan lg sekali dgn menganggap sy bf awk (untung aku)

kemudian doktor dan fatin pon melayar bahtera asmara... selang sejam kemudian lepas dua2 puas mereka sambil berbual lg

doktor : setelah awk terangkan semua td, sy masih lg tak berapa faham kenapa la awk marah betul2 dgn bf awk ni?

fatin : sbnr nye.. lepas kitorang main tu.. bf sy ade bgtau something....... (diam kejap)

doktor : bgtau ape?

fatin : dia kate kat sy... yg dia menghidapi penyakit AIDS!

doktor : what???!!!! kalau mcm ni, skrg sy pon betul2 marah gila babi dgn bf awk tu.. rasa nak bunuh je dia tu!! tidaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!



peeslashass klinik dah kuar sampai no9 da..
femes betul klinik ye..

Post Pagi-Pagi (3P)




peeslashass adakah post wa pepagi ni bikin panas..
5-0 terbaek dari ladang..

Mac 20, 2009

post sbelum berambus


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

ada brani wat camni..
wa x goyang la..
slumber je wa redah..
siap bawak kamera tu..




peeslashass t.rusuque bile nak main bungee jumping

J . U . M . A . A . T

ya sambungan pada kisah jumaat yang lepas..
on the way naik bilik perjalanan ni paling horror..
cam biasa..
goyang ngan warden..
kalo boleh carik membe2 paling besar..
seb bek GEMOK geng ngan aku..
so keGOYAHAN yang melanda diriku ini bekurangan 2 skala ritcher..

ada skali tu BANG NIK muncul secara tiba2 dihadapan aku..
nasib baik STOR bilik sukan kat bawah tangga tu terbukak..
bau bilik sukan tu macam haram..
di campur ngan suar2 trek budak main bola..
sengal giler..
basuh la..
ni tak..
main tinggal je..
pastu sok petang nak main bola..
lu main rembat je suar kat ampaian..
FUCK off..

brape kali wa ilang suar trek(maknanya aku pembersih)..
seb bek wa keje KOOP..
wa pun rembat je kat KOOP tu..
wa pun segera mencampakkan beg tu kedalam bilik sukan tu..
dan pura2 masuk ke DEWAN MAKAN..
tapi alang2 dah masuk wa pun makan le..
lauk ari jumaat kengkadang besh..
kengkadang tak..
bergantung kepada udang yang tokey dewan makan beli aritu..
kalo dah lama beli..
memang bangsat..
udang masak pedas,sayur kobis masak lemak..
budak2 yang elegik udang dapat makan telur..

abes makan trus angkut beg ke bilik dan prepare nak stat meniaga..
memandangkan jajan2 aku x byk..
so aku membuat bisnes kat dalam bilik je..
tunggu sape nak beli datang..
sebab kalo jalan2..
kantoi plak ngan senior yang tgk bisnes gak..
kene paw nanti..
bukan wa goyang..
tapi HORMAT..
dalam idup wa mana ada perasaan GOYANG..
tipu mamat ni baca semula kat atas

wa ngan maimon akan segera meminta kunci KOOP kat budak pompuan..
sebab nak simpan eskim..
dan kalo boleh..
ujung minggu memang kitowang je yang pegang kunci..
dalam meniaga eskim dan bukak koop tu..
kengkadang dwet kitowang ada gak bercampur ngan dwet koop..
tapi x kesah la..
sikit pye hal..
yang penting smangat berbisnes tu..

sbelah malam plak..
memang terbaek sebab prep xde..
kan skolah cuti ari sabtu..

b e r s a m b u n g . . . . .

Lawak Jam Sebelas

Di suatu ketika, pada suatu masa terdapat dua kumpulan iaitu satu kumpulan lelaki dan satu kumpulan wanita, sedang berdebat atas isu "SIAPA YANG LEBIH MANJA, LELAKI ATAU WANITA". Kumpulan wanita menyokong, lelaki lebih manja daripada wanita, sementara kumpulan lelaki pula menyokong wanita lebih manja daripada lelaki. Perdebatan berkenaan kelihatan seperti tiada penghujungnya dan jauh sekali akan tamat. Tiba2 bangun seorang dari kumpulan wanita. Wanita cantik dan manis, belesung pipit di pipinya serta bertahi lalat di atas bibir dengan senyum menawan pun berkata, "Saya tetap mengatakan kaum lelaki adalah...adalah lebih manja daripada kaum wanita..... Alasannya...semasa masih bayi dan kanak2, lelaki termasuk suami saya menyusu dengan ibu mereka dan apabila telah berkahwin pun kaum lelaki masih lagi menyusu termasuklah suami saya....."



peeslashass wa pun kecik2 menyusu gak

Post Pagi-Pagi (3P)

pagi ni betul2 pye karok wa letak..
sempena menyambut maulidul rasul..
walaupun dah lepas lama..
tapi wa nak celebrate gak..
sbb wa sayang RASUL wa..





peeslashass wa penah gaduh time darjah nam..
sbb nak nyanyi lagu ni masa sambutan maulidulrasul..
wa penyanyi nasyid tu skolah rendah..
kata orang sore x pecah lagi..
hahaha

Mac 19, 2009

post sbelum berambus

skejap je masa berlalu haha..
wa x sabar nak abeskan pektikel..

Funny Pictures & Funny Videos
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kalo yang bersifat perkauman dipanggil RACIST..
yang bersifat jantina dipanggil SEXIST..
yang ni pi panggil apa??


peeslashass sumpah wa racist..
tapi bagi wa kat mesia ni sume kaum MALAYSIA..
wa racist kat pendatang asing..

s e j a r a h

wa rasa subjek yang paling patut ditekankan kat sekolah ialah sejarah..
semenjak-dua menjak ni..
wa tengok rakyat MALAYSIA ni semakin kekurangan sivik..
ada yang DERHAKA..
ada yang BOGEL..
ada yang RASUAH..
x kesah la lu parti mane..
tapi lu menunjukkan satu MALAYSIA yang lu orang macam tak berpendidikan..

wa rasa makin besar pangkat orang tu makin RIAK dan TAKABUR la insan tersebut..
tapi bukan semua..
ada gak yang bagus..
tapi KITA x nampak la mana yang BAGUS..
luorang ada x baca WIRA TUNGGAL..
x kesahla yang penting komik2 dari HONGKONG..
kalo lu layan la..
lu akan nampak yang bila seseorang tu berkuasa..
diorang akan makin JAHAT..
contohnya WUNAN..
masa awal2 cite..
sume orang sokong WUNAN..
sbb niat dia BAIK..
nak slamatkan PLANET dia..
tapi last2 dia yang buat TAIK..

sbenanya..
komik2 HONGKONG ni sume mengisahkan SEJARAH..
yang telah diubah ke bentuk yang sangat menarik..
mana x nya..
keluaran STIAP 2 minggu..
sume berebut2 habiskan RM 3.00..
untuk baca sejarah CHINA..
agak2 kalo buku sejarah jadik camtu..
suka x budak2 nak blaja sejarah..

tomok dan budak2 baru pun ada cakap..
"SEJARAH MUNGKIN BERULANG"
sumpah bende ni betul..
apa yang pernah berlaku zaman KESULTANAN MELAYU MELAKA..
pasti akan berlaku sekarang..
luorang perasan x..
nama sultan2 zaman KESULTANAN MELAYU MELAKA,JOHOR,PERAK,SELANGOR..
sume lebih kurang..
ada nama MANSUR,ALAUDDIN,MAHMUD..
sebenarnya bende ni saja diowg create biar senang lu nak ingat kasi jawab masa SPM..
nama MANSUR selalunya masa nak tubuh keRAJAan..
kira yang first nak maju tu MANSUR namanya..
yang mesra RAKYAT, ALAUDDIN namanya..
yang menjahanamkan NEGARA, MAHMUD namanya..

tengok negara kita k..
wa boleh kata yang Y.T.M Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj tu macam MANSUR
Tun Hussein Onn tu macam ALLAUDIN..
dan MAHMUD tu belum keluar lagi..
slalunya selepas zaman yang MAJU..
akan berlakunya zaman kejatuhan..
dan tu yang wa nampak skang..
HARAP-HARAP pemerintah selepas ni bukan macam SULTAN MAHMUD..

lotih den naip..
sok2 sambung laie yo..



peeslashass mesti busankan entri tanpa gambar..

Lawak Jam Sebelas

Pada satu hari, seorang lelaki tua berumur 75 tahun telah berjumpa dengan seorang doktor untuk membuat analisis kesuburan dan jumlah kandungan sperma yang ada dalam air maninya. Kemudian doktor itu pun memberikan sebuah botol lalau berkata,

"Pakcik ambil botol nie, esok datang balik jumpa saya bersama dengan contoh air mani pakcik kat dalam botol nie ye."

Pada keesokan harinya, lelaki tua datang kembali bersama botol yang diberikan oleh doktor itu semalam. Tapi doktor tu tengok takde apa pun yang terisi kat dalam botol tu, kosong jer. Doktor tu bertanya ler kat orang tua tu, "Apsal pakcik tak isi contoh air mani pakcik dalam botol nie??".

Lelaki tua tu pun menjawab, "Tuan doktor, ceritanya begini, pada mulanya tu, saya guna tangan kanan saya, tapi tak dapat jugak. Kemudian saya gunakan plak tangan kiri, pun tak dapat jugak. Kemudian saya suruh isteri saya tolong. Isteri saya guna tangan kanan pun tak dapat, tangan kiri pun tak dapat. Kemudian isteri saya pakai mulut plak, tak dapat jugak. Pas tu dier gunakan gigi, pun tak dapat. Susah betul, sebab kami dah habis ikhtiar, saya panggil anak perempuan jiran sebelah rumah kami, dier pakai tangan dengan mulut jugak, pun tak dapat-dapat jugak", terang lelaki tua tu.

"APA??? Awak mintak tolong dari anak perempuan jiran awak..???", tanya doktor tu terkejut beruk. Lelaki tua tu pun menjawab lagi,

"Ya., betul tuan doktor, bagaimana kuatnya kami cuba, tapi masih jugak tak dapat nak bukak TUTUP BOTOL nie!!!"...

Post Pagi-Pagi (3P)

kat HOT FM ada cik YUNA yang cumel..
jom karok lagu dia..



Cm Bb  x2

Cm
Oh bulan
Bb
Enggan melayan diriku lagi
Cm
Pabila
Bb
Air mata membasahi pipi
Cm
Dan lagu-lagu di radio
Dm
seolah olah memerli aku
C#m Cm
Pabila
Bb
Kau bersama yang lain

(Chorus)

Cm
Adakah perasaan benci ini
Dm
Sebenarnya cinta
C#m Cm
Yang masih
Bb
Bersemadi untukmu
Cm
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Dm
Disebalik senyumanmu itu
C#m Cm
Kau juga
Bb
Merindui aku


Cm
Ku enggan
Bb
Berpura-pura ku bahagia
Cm
Ku enggan
Bb
Melihat kau bersama si dia
Cm
Oh ku akui cemburu
Dm
Mula menular dalam diri
C#m Cm
Pabila
Bb
Kau bersama yang lain


(ulang chorus)


Gm Cm
Pabila kau merenung matanya
Dm
Ku rebah
Cm
Jatuh ke bumi
Gm Cm
Disaat kau benar benar mahu pergi
Dm Cm
Seperti ku bernafas dalam air


(ulang chorus)


Cm
Dan sebenarnya
Dm
Dan sebenarnya
Cm Bb
Aku rindu
Cm
Dan sebenarnya
Dm
Dan sebenarnya
Cm Bb
Aku tak mampu

Tanpa mu....




peeslashass niari wa siap bagi kord lagi..
terbukti tepat..
ko pandai2 la bunga2kan sket..


Mac 18, 2009

post sbelum berambus

Funny Pictures & Funny Videos
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

ni barulah UNDERDOG..
yang lemah lawan yang besar skali dua..




peeslashass real dan united dalam satu minggu 8 gol..
x sia2 berlatih 7 tahun..

R U K U N _ N E G A R A

arini wa lembap..
kekurangan idea..
xtau nak bual apa..
nak cite politik..
x power sangat..
okayla..
wa cite pasal rukun negara..
luorang hafal x rukun negara..
wajib doh hafal bende ni..
kalo lu nak keje krajaan..
lu hafal la rukun negara..

act rukun ni macam satu guideline..
kalo x lengkap rukun tu maka x lengkaplah apa yang dihajati..
macam contoh..
rukun negara..
KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN
KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
KELUHURAN PERLEMBAGAAN
KEDAULATAN UNDANG-UNDANG
KESOPANAN DAN KESUSILAAN

kalo la lu ada terABAI salah satu rukun negara..
lu x bley ngaku lu orang MALAYSIA..

macam rukun ISLAM
MENGUCAP 2 KALIMAH SYAHADAH
MENUNAIKAN SOLAT 5 WAKTU
BERPUASA DI BULAN RAMADHAN
MENUNAIKAN ZAKAT
MENUNAIKAN HAJI

even kalo kita x mampu tunaikan rukun yang ke5..
tapi dalam hati mesti ada niat nak g sana..
ni nak g vacation punyelah bersemangat..
alasan que nak g HAJI tu bukan alasan..
nape kita boleh tengok ada orang boleh g haji 5-6 kali..
dia ikut apa plak..

so fikir2kan..
kat MALAYSIA ni dah banyak yang wa tengok tanak jadik rakyat MALAYSIA..
so BACKOFF..
x payah nak kutuk2..
kalo lu ada bukti atau solution yang bagus ketengahkan..
ni x stakat ngadu dan komplain..

peeslashass entri wa minggu ni sume marah2 je..
emo ke bro..
sbenanya wa silap time interbiew tuari pasal RUKUN NEGARA..
tu yang wat entri ni..

Lawak Jam Sebelas

Ceritanya begini, suatu hati di Kampung Pandan, Kuala Lumpur,ada seorang ibu yang gusar kerana anak sulung lelakinya tak kawin-kawin lagi, so satu hari, si ibu
pon bawakla calon-calon yang dirasakan sesuai untuk menjadi bakal menantunya, dia pun menjemput kesemuanya kedalam rumahnya.
Lalu memanggil anak sulong lelakinya untuk memilih kut yang mana-mana dia berkenan...

CALON PERAMA:

Pekerjaan : Operator Telefon

"Ala Mak...nih tak syiioookkkk....dia nih selalu cakap:

SILA TUNGGU SEBENTAR,TUNGGU SEBENTAR"




CALON KEDUA:

Ciri-ciri : Kulit sawa matang, mata bulat dan besar,badan 100% bergetah, BUKITnya just nice

Pekerjaan : Setiausaha

Lalu sianak lelaki berkata "Nih lagi tak syyiiiooookkkk...asyik-asyik

HARAP BERSABAR...BERSABAR"

Siibu pon gelisah kerana kebanyakkan calon yang ditunjukkan tidak memenuhi kriteria anak lelakinya... lalu dia pon menjemput calon terakhir...





CALON TERAKHIR:

Ciri-ciri : Kulit gelap-gelita,mata sepet sikit, badan 99.99999% bergetah, BUKITnya kurang memuaskan

Pekerjaan : Guru.

Tanpa segan silu dan memikir panjang lalu si anak lelaki ini bersetuju untuk memilih calon ini. Lalu si ibu pon pening kepala lalu bertanya kepada anak lelakinya mengapa dipilih calon ini.Lalu anaknya pun memberitahu... "Hah! mak nih la syyiookkk sikit...kalau cikgu best sikit..pasal diaselalu cakap

ULANG SEKALI LAGI, BUAT BANYAK-BANYAK, SALAH NIH,BUAT MACAM NIH 10 KALI LAGI, TERUSKAN..HAH..TERUSKAN DAH BETUL TUH..."





Tiba-tiba adik lelaki tersebut yang berumur 10 tahun menyampuk plak...

"Bang!!!....Konduktor bas mini lagi bagus bang.... Diorang selalu cakap....

"NAIK CEPAT, NAIK CEPAT...MASUK,MASUK.....

MASUK LAGI, DALAM LAGI...DALAM LAGILAAAAHHHHHHHHHHHHHH,

MASUK BELAKANG....BELAKANG LAGI,LAGI BELAKANG SANA

...BELAKANG BANYAK KOSONG!...........

Post Pagi-Pagi (3P)

lu orang tau tak hip hop tu pecahan dari PUNK..
cume hip hop ni nak life diowang ada standard sket dari punk..
n majoriti hip hop ialah niger..
untuk punkers plak jarang dengar budak punk niger..
hehe..

jom karok lagu COOKIE JAR



Gym class heroes...
[The Dream:]
Radiokilla killa

[Travis:]
Hahaha You know what it is
Gym class heroes, the dream
It's hard to look innocent when I got cookie crumbs all over my face

[Chorus:]
[The Dream:]
I like girls
They like me
They look so good
In they Seven jeans
Told you to be the one
And my only
I wanna faithful
But I can't keep my hands out the cookie jar.

[Travis:]
My hands, my hands, my ha uh, my hands
Can't keep my hands, my hands, my, my, my
Can't keep my hands, my hands, my ha uh, my
Can't keep my hands, my hands, my hands out the cookie jar.

[Travis:]
You see I got this problem
I need help tryna solve it
Cause meeting after meeting and
I'm still a cookie-holic
You can hide em, Imma find them
On the counter, in the closet
And I'll say I ain't do it with my face
Covered in chocolate
My girl be setting booby traps
To catch me eating Scooby snacks
I left crumbs in the bed once
But I told her I was through with that
She still don't be believing me
And I guess that I'm cool with that
But I got a sweet tooth, that'll never come loose
And the truth of the matter is.

[Chorus:]
[The Dream:]
I like girls,
They like me
They look so good
In they Seven jeans
want you to be the one
And my only
I wanna be faithful
But I can't keep my hands out the cookie jar

[Travis:]
My hands, my hands, my ha uh, my hands
Can't keep my hands, my hands, my uh, my
Can't keep my hands, my hands, my uh, my
Can't keep my hands, my hands my hands out the cookie jar.

[Travis:]
I got a thing for Milano, Biscotti Italianos
And I never turn down some Oreos if you got those
Butter Pecan Puerto Rican,
Or them Oatmeal Raisin Asians.
Hazelnut Brazilians,
Macadamia Caucasians,
Double stuffed or thin mint
It don't matter you getting it
Cause I got a sweet tooth that'll never come loose
And the fact of the matter is.

[Chorus:]
[The Dream:]
I like girls,
They like me
They look so good
In they're Seven jeans
Want you to be the one
And my only
I want to be faithful
But I can't keep my hands out the cookie jar

[Travis:]
My hands, my hands, my ha uh my hands
Can't keep my hands, my hands, my, uh, my
Can't keep my hands, my hands, my, uh, my
Can't keep my hands, my hands my hands out the cookie jar.

[Travis:]
I'm a monster for these cookies
I'm a beast for they treats
An animal for they crackers
Head to feet they so damn sweet
Can't keep my hands, my hands, my ha-uh my
Can't keep my hands, my hands, my hands out the cookie jar.

[Travis:]
And there you have it haha
I tried my best
I went to cookie anonymous
I guess I'm a failure
I can't seem to keep my damn hands out the cookie jar but,
It is what it is

Mac 17, 2009

post sbelum berambus

Funny Pictures & Funny Videos
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


KALO ADA GERENTI CAMNI LU ADA BRANI PAKAI..



peeslashass pasal natang ni yang wa rembat kat 7e sil keje dulu pun ada budak nak gaduh2..

BA WAU LAM YA

ya topik yang semakin hangat diperkatakan..
sampai ke kedai2 kopi..
starbak, kopibin, oltown kopi putih, rengit kopi..
tak termasuk lagi gosip2 macik SENAH, MELAH, SHILA..
sume bebual pasal B.U.L.I

korang penah kene buli x..
aku rasa penah gak time kecik2..
tapi wa rebel..
kene buli pun wa lawan balik..
siap ada senjata sendiri tu..
lu kenal sape WOLVERIN..
ye dia hero pujaan aku dalam cite X-MEN..
dulu wa siap buat dawai macam senjata yang kuar kat tangan dia tu..

okay2 luorang layan ni dulu..
hardcore beb budak2 skang..



wa dulu duk asrama gak..
paling kuat kene raging je..
bukan kene blasah..
haish..
sume nak nak jadik wrestler ke..
patutnya TV xyah kuar cite2 camtu..
dahla membohong..
wa memang anti WWE ke WWF ke WW ke..
x membina otak langsung..

wa rasa mak bapak skang terlalu memanjakan sangat anak2 die..
mmg slalu korang dengar..
"dulu aku time kecik kalo kene sound ngan cikgu kene blasah beb ngan bapak aku"..
ayat ni dah jadik biasa da padahal bila ko dah berANAK..
ada ko buat camtu kat anak ko..
mesti2 ko sayang anak ko..
ko pun panas baran dengar anak ko kene rotan ngan cikgu naik angin..
pastu ko pun jadik macam mak bapak skarang..
kalo anak tak menjadik salahkan cikgu..

kat umah ko manjakan anak2 ko dengan PS3 sebab ko pun nak join sekaki..
ko biakan diowg ngan intenet boleh uplod kat youtube..
ko pun tinggalkan anak ko dengan astro ceria..
biar PAK NIL yang jadik pengasuh anak2 ko..
ko LAKI BINI sibuk carik harta..
aku taksuke sbenanya bila POMPUAN keje pas kawin..
patutnya POMPUAN duk umah asuh anak..
malam turn bapak plak..
BUJANG dulu xpuas ke melepak sampai ke MALAM..

banyak sangat wa nak bebelkan tentang asuhan anak2 ni..
walaupun wa belum kawin..
tapi wa tau susah bila dah kawen dan ber ANAK..
tanggungjawab besar tu beb..
takpe..
ada masa kita sambung lagi pasal cara2 mengasuh anak ni ye..



peeslashass suke tengok insyirah damia..
pandai syahir ngan ifa bela anak..
walaupun korang studen lagi..

Lawak Jam Sebelas

Ni cito pasal duo orang sahabat..namo sorang ni amid,sorang Laie alan. Amid & alan skang ni tongah menuntut kek universiti di London amik master. Alan ni amik course engineering,amid ni amik dental (dr. gigi Laa..). Si amid ni teruna lagi,so..bongap cket la bab2 sex ni,alan lak gigolo murah,top jugak la kek manchester..alan ni memang jonih kuek mantek laa. .Haa..camni lah mulo cito eh..



Pada 1 potang kek starbucks di kota London,dorg ni minum2 sambil berbual2 kosong.. si amid ni pun tanyo lah si alan pasal bab sex ni..



Amid : Hey..Allan,what do you know about sex??

Alan : Woi..Stupid. SEX pun x tau ko,da Lamo duduk London,tapi bangang gak..



Amid : Hey..why do you speak nogori?? Watch your mouth ok,Dont call me stupid..

Alan : Bukan apo,dongar kek awek2 U kito kang..malu la,x tau pasal sex plak..apo la kau..baek ckp nogori..dio bukan paham pun..



Amid : Ha'ah kan,boto yo tu..jatuh la market den..

Alan : Ha..apo ko nak tanyo..tanyo lah..



Amid : apo maksud sex tu??

Alan : apo la bongap kau ni..sex tu jantina la..



Amid : kau pun bongap gak..bukan sex tu yg den tanyo.. sex yg “fucking” tu la..

Alan : Ooohh.. itu..koba la “interactial sex..”



Amid : Pompuan cakap sex ni best,boto ko?? X sakit plak kono jolok?? Prof den pun koba pompuan ni lagi kuek sex pado laki2..sobab diorg ghaso lagi nikmat pado kito..boto ko??



Alan : sobab kau pun banganag bab sex ni,den bagi contoh la yo..

Amid : bukan bangang..kurang pandai,omputih ckp “Unclever”..



Alan: Ok.. macam “fuck” tu kan,jolok ni den bagi contoh mcm korek idung laa..mano lagi sodap ghaso eh bilo korek idung kau?? Lubang idung lagi sodap ghaso kono korek ko?? jari kau yg lagi sodap ghaso mengorek eh??

Amid : mesti la lubang idung lagi sodap ghaso eh..

Alan : baguih..pick up..



Amid : abih tu..kono rogol x best lak?? pompuan x suko,napo lak?? x sodap ko,x seleso??

Alan : Laa..kau ni.. den bagi contoh yg samo mcm korek idung td la.. tapi ado situasi eh..



Amid : uih..mcm filem lak,ado situasi ni..

Alan : nak dongar ko x nk dongar ni??

Amid : eh..nak la..jgn la marah,gurau yo..



Si Alan pun teguk air dulu.sobolum sambung cito eh..tokak koreng da..susah nk torang kan kek amid ni..





Alan : Ok,bayang kan situasi kau kek 1 loromg sunyi kau jalan sorg2..tibo2 datang sorg umat yg kau x kona terkam kau..lopeh tu korek idung kau tibo2..kau suko ko mcm tu?? seleso x kau ghaso eh??

Amid : eh..kalau den pun marah,apohal lak kau nk korek2 idung org x tontu psal..da la x kona..eish..!! goli den.. ptut la pompuan goli..abih tu maso 'period' apsal x leh “fuck” lak??



Alan : eh..memang la x leh.. contoh eh yo,den bagi.. idung kau dah bedarah..kau nk korek lagi ko??

Amid : iyo x yo gak..podih la.. eh..pandai laa ko ni Lan..



Alan : biaso la..namo pun Allan “pakar seksologi” London town.. hahahaha (golak banggo)

Amid : nia den nk tau lagi..napo laki suko “fuck” x pkai kondom..pkai kondom x best ko??



Alan : byk lak tanyo gampang ni..hampeh boto..koreng tokak den..

Amid : yola.. Lan.. x po,den ingat..



Alan : alaa..touching lak,buek muko bapok chealsea.. mcm ni..contoh yo.. best x ghaso eh kau korek idung pkai glove gotah?? msti ghaso x pueh punyo..boto x??

Amid : x ponah lak den korek idung pkai sarung tangan gotah..tapi den pun ghaso memang x pueh punyo..



Alan : apo lagi nk tanyo??

Amid : haa..!! napo nak “fuck” yo..msti nk cri port2 yg private..mcm hotel,bilik..kek tompek2 public x leh ko?? ope la..dlm bus ko?? restoren ko?? dlm train ko??



Alan : apo bangang punyo soalan laa.. cubo ekau korek idung dopan2 orang rmai..malu x?? dlm train ko?? kek starbucks nia ko?? x sogan kau??

Amid : uih..sogan la.. Den korek idung pun dlm toilet yo.. tu pun ushar line dulu..



Alan : haa..da byk tau dah pasal sex ni kan?? buleh la “fuck” lopeh ni..cari la girl sorg..

Amid : tau x po.. nk g ushar la ni jap.. den goram kek blonde girl ni..



Alan : eh..!! tapi kau tau x mcmano nk gando kan nikmat eh maso “fuck” tu?? maksud den..2 kali lagi best la..dgn skill2 eh skli??

Amid : eh..mesti la tau.. kuno bona ko den ni bro??



Alan : poyo lak mamat ni.. haa..!! ayat pun kono pandai tau.. kau tau ayat x..

Amid : ayat tu jgn risau..den ayat manih..”i have plantted sugar cane on my Lips laa..!!”



Alan : cubo bagitau den cket..!?

Amid : kalau nak ayat mcmni haa.. “hai there cutie girl,u have nice blonde hair,can i fuck your nose??”..nak bagi 2kali lagi nikmat,sonang yo..den korek la duo2 bolah lubang idung eh.. nk ado skill.. haa..!! den msuk kan la jari kiri den dlm lubang idung kanan girl tu..lopeh tu,den msuk kan la jari kanan den dlm lubang idung kiri girl tu..haa..siap silang lagi..ok x skill den Lan?? kalau ayat tu,Lecturer den pun cair dongar eh..



Alan : Oh my god..you are totally stupid..!! Arrgghh..!! I wanna shoot my head off..!!






peeslashass siapa yang merosakkan bahasa MELAYU..

Post Pagi-Pagi (3P)

sape yang rasa diri tu power nak jerit2..
suara yang tinggi mengalahkan ziana zain..
jom karok lagu MUH




oh dunia

penuh dengan derita
ada suka
ada juga dukanya
yang disana sedang menahahahaha
yang disini ditimpa malapetaka

ow dunia harini
ow sedihnya
ow tanah dijajah lagi
ow kehahanya

*
jika ku seorang pelukis
akan ku warnai dunia
denga warna putih
agar tiada gelap
lukisannya ow oh oh dan oh
[ Putihnya Lukisan lyric found on www.lirik.tv ]

oh manusia
tak ku mengerti sifatnya
ada mulia
ada juga kejinya
yang si tua berbalahkan kuasa
yang simuda mengacukan senjata

ow maruah dijual beli
ow murah nya
ow bumi terbelah lagi
ow bencana

ulang (*)

oh oh oh oh oh oh dan oh lagi

ulang (*)



peeslashass aritu karok 3 jam puas gila babi..

siap nyanyi lagu sumaiyah

Mac 16, 2009

post sbelum berambus


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

apakah MAKSUD gambar ini

peeslashass tringat wa time skolah buat lawak rim..
bonzer patahkan hati ramai orang..
P*KI..

TERTINGGAL POST PAGI-PAGI DAN LAWAK JAM SEBELAS

pagi tadi wa ada interbiew kat KPDNHEP..
haram betul..
wa datang2 die dah nak downkan wa..
hagak2 le..
wa tau wa x konvo lagi..
tapi takkan nak tunggu bulan smilan baru wa boleh carik keje..
seb bek tukang interbiew aku orang LAM..
memang kewl..
terbaek dari ladang..

tapi kesian kat membe wa 2 orang kene ngan orang yang lain..
2-2 kene sound pasal x konvo ni..
arghh..
peduli ajab..
pojadah eh buek open interbiew tapi ada syarat..

nak cite aku kene soal apa ke..
paling style ialah..
die tanya jenis2 ikan..
wa yang sememangnya slalu g pasar xdehal la jawab soklan tu..

yang lain tu commen sense je..
blasah saja..
yakin boleh..
luka mana yang tak pedih..

okay..
memandangkan xde lawak jam sbelas tadi..
wa tampilkan lawak pada waktu ini..





Hairi masuk kedalam biliknya. Perutnya terasa ada rama2 didalam. Gelisah teramat sangat. Pabila dia masuk isterinya memandangnya dengan senyuman.

Isteri : Dah sedia ke bang?

Hairi: (debar2) Ermm dah kot?

Isteri: Jangan lupa pasang lampu masa tgh operasi.... kang tak nampak susah..

Hairi: Ye la sayang..

Isteri: Apa lagi kalau dah sedia salinlah pakaian tu dulu...

Maka Hairi pun salin pakaian dan

















tukar baju pasukan RELA. Teringat isterinya suruh pasang lampu dia terus ambil lampu picit. ITULAH MALAM PERTAMANYA SBG PASUKAN RELA
Isteri: Nape gelisah sangat ni bang?

Hairi: Takde pa cuma Abang harap tak tersermpak ngan perompak ganas itu je...


peeslashass HARI NI WA JADIK MAN IN BLACK

Mac 15, 2009

h a d i a h

fan liverpool yang nak dapat hadiah klik ini

ala fan man u, chelsea, arsenal pun nak hadiah gak ke.. klik gak kat cni

nak tau apa hadiahnya..

masuk page ni http://terompahsurau.blogspot.com/2009/03/spread-beans-out.html

h a p p y

yeah sekali lagi the KOP berjaya menampilan permainan bermutu tinggi apabila menewaskan SETAN MERAH..berita versi aku di sini..

L I V E R P O O L 4


the elnino



captain marvelous



fabio aurelio



d unsangkerable


M A N C H E S T E R U N I T E D 1














c. ronaldo







.
.
.
.
.
peeslashass wahahahaha..ni ada pantun untuk lu

Mac 13, 2009

post sbelum berambus


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
_

punkers sekalian ada brani wat rambut camtu..



peeslashass bapak wa dah suh potong rambut..
senin ni g intebiu die kata..
suar slek pun xde lagi..
haish..

J . U . M . A . A . T

sambungan kisah jumaat yang lepas

ari jumaat adalah hari meniaga untuk sume budak2 yang pandai carik duit sendiri..
seperti dalam entri wa lama dulu..
wa ni sorang yang suke meniaga..
abes je klas kul 12..
wa akan bersiap sedia mencarik beg balik kampung paling besar skali kat dalam bilik wa..

dengan gaya yang agak2 kewl..
berjalan menuju ke pondok jaga bersama teman2 yang lain..
membawa beg disisi ala2 ingin pulang "balik kampung"(umah aku kira kampung ke)..
time nak bawak beg pun kene kaver2 sket..
mana lah tau ade warden saspek kitowang "balik kampung" tanpa kebenaran..

pastu bas SKS kaler kuning pun melewati bangunan sekolah..
sambil drift tu..
budak2 sume berebut2 naik bas..
bukannya niat awal nak g masjid nak bertakafur..
tapi nak makan cendol kat blakang IPD seremban tu..
pergh mantol beb layan cendol..
faveret wa cendol jagung..
kantoi plak wa antara yang berebut naik bas..
ada gak yang berniat nak makan karipap panas..
yang dijual oleh bini siak masjid..
x penah nampak muka tu yang lejen tu..
berurusan melalui tingkap je..

tapi wa ngan kepala bisnes yang lain bukanla kejar cendol tu awal2..
wa akan menuju ke singapore street..
untuk beli jajan..
jajan tu harga die 5-6 inggit utk satu beg besar..
kalo pandai tawar 4 inggit boleh dapat..
slalu jajan tu wa angkat 2-3 beg je..
pasal senior2 memang wat bisnes jajan tu..
kang kene panggil plak kaco line kan..
ha tu la..
sape suh ko jadikkan budak2 ni orang suruhan ko dulu..
jual dari bilik ke bilik..
kan budak2 ni dah makan tuan..

wa ngan dak2 ni beli gule2 yang rare macam yang ada asam kat tengah2 tu..
pastu gule2 antu..
merah mulut beb makan tu..
sour + pun wa beli gak..
tapi yang paling memberatkan beg ialah aiskrim POP..
satu kotak tu ada la dalam 100-150 batang..
wa jual 20 sen sbatang..
harga satu kotak baru 7-8 inggit..
pergh..
cepat kaya jual eskim POP..
dari jual jajan..

pastu balik ke masjid dengan beg yang sarat ngan makanan ringan tu..
kengkadang x sempat solat jumaat sebab singgah cendol dulu..
haha..
balik asrama tunggu bas kat pejabat pos..
khalis kompom bawak balik GEMPAK yang berjaya dirembat kat kedai kat pejabat post tu..
ada gak budak2 yang FLY balik umah..
aku plak terhegeh2 bawak beg..
situasi balik asrama berbeza ngan pergi tadi..
time ni kalo boleh sume tanak naik bas yang first tu..

bersambung..





peeslashass dah lama x makan eskim POP..
patah tengah2 tong2 ngan membe..

Lawak Jam Sebelas

Dalam sebuah sekolah rendah, terdapat seorang budak darjah 3 bernama Dollah, dia dimarahi oleh gurunya (Cikgu Saodah) kerana mencarut di dalam kelas dengan menyebut fuck. Lalu Cikgu Saodah pun mendenda dollah dengan berdiri di atas meja.

"Dollah!! kenapa kamu mencarut tadi?" tanya Cikgu Saodah. Dengan perasaan marah Dollah pun jawap "Erk, saya mencarut ke Cikgu? saya ikut bapak saya cakap je". "Kamu tau ke apa maksud perkataan yang kamu sebut tadi?" tanya Cikgu Saodah lagi...

"Tahu Cikgu" jawap Dollah dgn yakin. "Fuck tu maksudnya Enjin kereta tokleh start Cikgu.."


peeslashass banyak lagi maksud fuck dollah..
kengkadang tetinggal bas..
kengkadang kene tinggal awek..
kengkadang masuk toilet pun boleh..