Mac 24, 2009

C H E N T A

sume orang perlukan chenta..
apahal lak wa post pasal chenta lak ni..
x punk langsung..
haha..

tadi time lunch..
sempat gak wa balik umah..
dah memang menjadi tradisi wa pulang rumah..
untuk makan dan solat..
umah dekat..
balik la kan..

bagi mengurangkan tekanan ketika makan..
wa pun bukak la tv..
slalunya wa tgk brite..
bagi menambah pengetahuan wa..
tapi tadi time kisah benar..
wa malas nak layan..
so tangan ni pun gatal usha tv122..
tajuk muvie "i love you om"
wa ingat cite filipina..
wa skang memang suke layan muvie filipina..
muvie diowg agak berkualiti..
bukan nak kata muvie kita x kualiti..
wa memang penyokong filem tempatan..
kecuali filem PROF..
sbb bagi wa filem dia sangat simple..
macam membazir tgk wayang..
baik tunggu cd kuar..

rupa2nya cite tu cite indon..
wa memang xdehal layan filem indon..
cite2 zaman moden seingat wa, wa tgk cite AADC..
memang bersungguh2 wa carik filem tu..
carik membe indon mtk beli cd..
pegi sume kedai cetak rompak suruh carik cite tu..
last2 dapat gak tgk stahun sbelum filem tu ditayangkan kat mesia..
cite i love om ni wa tgk stengah jam je..
wa baca sinopsis pasal budak kecik yang bercinta ngan orang tua..
tajuk pun dah dapat tangkap kan..
tapi bagi wa mamat tu xde la tua mane..
macam wa ngan adik wa paling kecik je..
patutnya i love you brother ke..
haha..
kalo ct ngan datuk k ye la..

bukak2 tv122, wa tgk budak kecik tu tgh tdo..
mak die masuk bilik nampak anak dia pegang gamba om tu..
pastu ape2 lagi..
si anak kene tiow..
sebab bercinta ngan orang tua..
pastu konon2 kene grounded..
tapi bila ada mamat skolah minah tu datang umah die..
mak die bagi jumpe..
last2 anak die lari g umah om tu..
owh lupe plak..
mak die ugut anta dia g amerika..

lepas anak die ilang..
si ibu pun g umah om tu..
tanya mana anak dia..
scene paling style ialah..
mak dia sanggup nak bromen ngan om tu..
suapaya tinggalkan anak dia..
dia dah tanggalkan butang baju tu..

scene lain..
ada minah ni ala2 model..
jumpe fotografer ngan sorang model yang agak mantop..
marah2 fotografer kata mamat tu bertanggungjawab atas kandungan..
dan x pnah ada laki lain sentuh dia slain fotografer tu..
dan macam biasa..
orang jahat xkan mengaku kesalahan..
dan pengakhiran scene tu..
fotografer kene hentak ngan dslr milik beliau sendiri..
mati di tempat kejadian..

masuk semula umah om..
lepas mak budak kecik blah..
budak tu jupe ngan om..
om kata dia nak brambus dari situ..
suh budak kecik balik kat mak dia..
tapi budak tu x abes2 dgn cinta dia..
x bagi om tu blah..
memandangkan yang wa tonton tu filem..
maka budak pun terpaksa meninggalkan si om tu..

minah model trus lari lepas bunuh fotografer..
bukan lari dengan kaki..
tapi mercedes clk brape ntah..
wa bukan peminat kereta..
dan x berniat tau nama kereta..
bawak kete laju2..
adalah sampai 118 km/j..
yang si om jalan kaki kuar dari umah..
scene kembali smula ke minah model bwk kete..
dan kembali ke scene om jalan kaki..

ha..
apa yang wa bajet..
mesti la si minah tu telanggar si om tu..





haha..
luorang pun bajet camtukan..
sbenanya..
minah tu sempat brek..
rupenye minah tu knal om..
mungkin die awek om tu kot..
mase gaduh ngan fotografer ade terkeluar pasal balak minah tu..
tapi bila si om tu jalan ke blakang sket..
ade satu kete itam bawak laju2 kat round about..
bodoh btol..
eksiden la..
pastu si om tu mati..
cite pun abes..

tapi apa yang nak wa rungkaikan ialah..
time scene om ngan budak tu..
dia ada ckp pasal cinta tau..
dia cakap cinta itu x bermata..
tapi kita harus punya mata..

dapat tangkap x..

yang wa pelik tu nape ada wanita yang sanggup menyerahkan segalanya utk lelaki..
dah tau laki tu perangai memang camtu..
laki xkan berjaya kalo bertepuk sebelah tangan je tau..
bende tu berlaku kalo dua2 yang nak..
bagi yang kes kene rogol tu lain la..
patutnya lu g repot kat polis kalo kene rogol..
xyah takut2..
kalo lu takut..
lagi la ramai pompuan kene rogol..

wa memang kesian gile kat mangsa rogol ni..
da la moral diowg down..
pastu bley plak orang2 luar kutuk..
fuck up la..
cube adik lu kene rogol..
mak lu ke kene rogol..
damn..

dah panjang da wa bercerabeh..
stop rite now..



peeslashass lu dah tgk cite BIG STAN..
wajib layan cite ni..

2 ulasan:

bukan engkau berkata...

terima kasih, sebab tapayah la aku tgk cerita 'i love u om' tu.

panjang gila entri kau.
ttba aku pulak boleh larat nk baca!

haha

HYKAL berkata...

haha..
entri paling panjang..
aku pun tasedar..