Mac 26, 2009

k e n c i n g

hebatkan kuasa ALLAH..
dgn kencing kita dapat uji penyakit yang dihadapi..
dengan air kencing gak bley tau mamat tu main ganja ke..
kaki mabuk ke..
layan ice ke..
aku sangat teruja dengan kencing ni..
haha..
ada satu kes kat taiwan..
yang kes pencakar langit runtuh tu..
kan ada minah tu 3 hari terperangkap..
tapi idup lagi..
sebab minum kencing dia..

kalo wa la jadik minah tu..
sanggup wa mati beb..
tapi tu kencing yang dikeluarkan oleh kita sendiri..
arini wa nak cite pasal "kencing" atau juga dikenali tipu,bohong,bongak,putar alam dan seangkatan dengannya..

lu slalu x menipu?
haha..
kencing la lu kata x penah menipu..
orang2 tua kata..
'siakap senohong gelama ikan duri, bercakap bohong lama2 mencuri'..
betul ke kata orang2 tua ni..
aku slalu gak menipu..
tapi aku bukan pencuri..
x pnah pun aku rembat selipar kat masjid..
semasa umur aku 23 tahun la..

tapi aku rasa betul la kata orang tua..
bila kita x jujur..
suka menipu..
hidup kita dalam ketakutan..
takut kantoi bende yang kita tipu tu diketahui orang..
bila kita stat menipu kan..
susah gila nak cover tipu2 yang lepas..
lu nak contoh ke..
x payah la..
lu pun pnah kene..

bila hidup x tenang..
rezki pun kurang..
pastu ko pun rembat la duit orang ke baju orang ke..
slipar orang ke..
last2 siak masjid yang jalan kaki ayam balik umah..
maksud rezeki diatas bukannya wang atau lebih femes duit..
kengkadang lu tgk ada family x kaya..
tapi fun je idup die..
sabtu ahad lepak ngan family..
kengkadang kua makan sesama..
tapi yang banyak duit tu..
bz giler..
masa sentiasa x cukup..
nape..
sbb duit sentiasa x cukup..
lu dah kaya beb..
lu nak umah 40 bijik ke..
kete stiap satu rumah 3 bijik..
patutnya bila dah kaya..
lu duk umah je..

ni sume jadik sebab suka menipu la..
kalo dia x menipu hidup jujur..
jiwa tenang..
buat kerja sume senang..
boleh rehat2 ngan family..
ni dah kejenya menipu orang..
tu yang harta x cukup..
curik plak duit orang..

okay cukupla wa mencurik masa kerja wa ni..
haha..
makan gaji buta la wa..
perut pun makin boroi..

peeslashass lu tengok x pemilihan mt UMNO smalam..
perempuannya dah macam monyet da..
perempuan kejenya kat umah..
bukan berpolitik..
aku SEXIST..

4 ulasan:

zAkiAh_AbDuL berkata...

pedasnya entri ni. huhuh

HYKAL berkata...

sepedas PEDAS kat rembau KJ

C i k P i N berkata...

aku nengok pemilihan mt puteri UMNO, wanita UMNO n pemuda UMNO..

apak memalukan.. macam ape ntah tejerit2.. pemimpin apa yang overreacted sangat camtu?? pemimpin gila fanatik plak tu..

walhal tak tentu lagi macamana cara ko berkhidmat dengan jawatan yang dipegang..

HYKAL berkata...

benar tu..

diowg sume nak gaduh sesama sendri..

padahal parti yang sama..

wa sokong umno pun malu..