Februari 04, 2009

MALAYA TRIP

Haha trip malaya..stylo x nama program yang akan dilangsungkan oleh 4 orang pemuda yang agak hensem hendaknya..pemuda2 ni semuanya anak jati n9 walaupun yang sorang tu ic die kat tetengah die KOSONG SATU tapi dah hampir 24 tahun die duk kat n9..sbb mase besalin dulu mak die balik kampung..hahaha...

Okay mulakan kesah..tersebutlah kesah, hang udin,hang afiq, hang loque dan hang hykal(hang yang paling style name die) mengembara menaiki ikan ajaib bernama WJS 87**(kang kene blacklist plak)..perjalanan dimulakan dengan memberi ikan ajaib minum minuman sakti supaya beliau tidak lemas di daratan..adapun begitu ikan ajaib tersebut agaklah penjimat binatang nya kerana tidak memerlukan minuman yang banyak..

tempat yang ingin punkEMPAT(panglima sebab diowg 5 orang ni 4 orang) ini ingin tujui ialah jeram GADING bertempat di KUALA KLAWANG daerah JELEBU..pengembaraan mengambil masa selama 2 jam lebih..agak memalukan apabila ditanyakan dengan penduduk setempat mereka tidak mengetahui jeram tersebut..maka punkempat ini pun mencari laluan mereka tersendiri seperti the road not taken..

laluan menuju ke sana sungguh mencabar walaupun pernah diterokai oleh orang lain..setelah mereka tiba disana terdapat jambatan gantung yang sungguh indah dan jambatan tersebut mampu membawa mereka ke surga donia yang indah..mereka meneruskan pengembaraan dengan berjalan kaki pula..kerana itulah pengembaraan sebenar..terdapat sebuah rumah usang yang terbiar di sana..setelah di amati sesungguhnya tiadalah penghuni melaikan jin dan jembalang..mereka melabuhkan punggung mereka pada batu batan yang berhampiran dan beranggapan bahawa tempat tersebut sesuai untuk menyucikan diri..

pergh..cuma itulah yang mampu di sebut oleh punkempat tersebut..tempat tersebut jauh lebih bagus berbanding ULU BENDUL yang kini ramai dijejaki oleh askar2 berkuda yang berjenama gelombang,125z dan bermacam-macam lagi bersama dayang2 mereka..hang afiq mengeluarkan senjatanya D40 untuk menyimpan kenangan dan dikongsikan kepada semua..berserta nukilan disertakan lukisan yang berjaya dilukis oleh hang afiq dengan senjata D40 beliau..

kawasan puteri 7 mandi manda aka jeram GADING

hang afiq,hang udin dan hang loque
berjalan diatas jambatan gantung

pondok usang yang di gembar gemburkan oleh punk4 tu (bukan yang dpn tau tapi belakang tu)
dari kiri hang hykal,hang afiq,hang udin dan hang loque

Gading resort Majlis Daerah JELUBU





2 ulasan:

zAkiAh_AbDuL berkata...

ecehh!! d40 rawkk!!

HYKAL berkata...

ya d40 memang rock