Februari 24, 2009

boLa

bosankah bila kalian mendengar kekalahan pasukan bola sepak negara di peringkat antarabangsa..
siapa yang masih gigih menyokong wa memang salut ngan orang macam ni..
dah memang lumrah manusia nak sokong yang power dan menang je..
x caya ke??

brapa ramai yang sokong sunderland kat malaysia?
xde kot..
brape ramai yang sokong stoke city kat malaysia?
xde kot..
brapa ramai yang sokong Manchester United?
aku rasa ade la dekat 30% rakyat MALAYSIA sokong MU ni..

sebab apa??
KUAT kot..
sampai budak2 kecik pun kenal sape KISTIANO RONADO (budak kecik yang sebut)
brapa ramai plak yang sokong BRAZIL masa world cup..
tanak sebut la sebab xde statistik..

okay brapa ramai rakyat malaysia tengok liga malaysia??
erm ade kot yang g stadium..
aku rasa orang lagi sanggup berhabis dwet g OLD TRAFORD tgk bola kat sana dari beli tiket season kat MALAYSIA..
padahal diowg pun kengkadang kalah gak..
tapi apa yang orang kita inginkan??

k aku listkan apa yang aku inginkan bila menonton bola..

*ada GOL sebab rilis gila bila kita jerit GOL..okay kat liga M pun boleyh tgk GOL..
*corak permainan yang bagus..x bgs ke org malaysia main..bagus, memang bagus dari aku, sbb aku bukan power pun main bola..sbb tu la aku x jadik player kebangsaan..
*tidak menyerah kalah..knapa aku suka LIVERPOOL,ni salah satu sebab aku sokong diowg..korang tgk la game diowg season ni..brape kali diowg bangkit dari kekalahan..tapi aku sakit hati bila SERI tanpa jaringan di TEMPAT SENDIRI..well yang kuat pun seri beb ngan yang cap AYAM...
*pengurusan yang bagus..luorang boleyh beza x antara manager kelab EPL ngan jurulatih MALAYSIA..okay kalo luorang ade main FM ke CM ke ape2 pye GAME bola luorang mesti tau yang sbenanya MANAGER ni bukannya turun padang ajar fitness budak2 die..tapi mengatur strategi PERANG..diowg ade coach defen, coach striker, fitness coach dan ramai lagi la..tapi kat MALAYSIA ada ke..ada kot, aku yang xtau..

ntah ape lagi aku nak eh..aku bukannya suka sangat tgk diowg wat skill kat atas padang tu..nak wat skill tgk kat YOUTUBE le..
okayla..next entri kita try solve cane nak majukan pasukan bola sepak kita eh..

2 ulasan:

zAkiAh_AbDuL berkata...

bape orang yang kenal Lampard? hehe saya suka Lampard! :)
btw yes, it's typically heard that MOST MSIANs fancy MU. aish..hence i think Liverpool fans are way cooler. why? because we know that Liv ade history yg excellent. Liv fans tetap loyal dengan Liv even dah lame dah history tu ..ops sorry addy if i offend you ;. u support club mane ek ;p actually nak ckp je, i like that little Liv fan :)

tuLank RusuQue berkata...

pakcik..yatt nyer blog sila cari di ak nye follower.