Mei 08, 2009

a f i q

siapa afiq??
mohd afiq bin muyup..
mudah nama beliau..
wa kenal mamat ni masa form 1..
mamat ni satu kelas ngan wa..
beliau adalah seorang lelaki yang gagah pada dasarnya..
x penah pun sekali beliau meraba bontot rakan2nya..
walaupun rakan2nya sedang tidur..
rupa parasnya sedikit hensem dari hritik roshan..

wa x simpan gamba beliau tapi gamba ni paling hampir rupa dia cuma tambah tona gelap lebih sedikit..

ramai budak kata afiq ni anak mak..
sebab dia anak tunggal..
wa ingat dulu umah die kat jelebu..
tapi penah gak wa dengar dia duk pilah..
wa konpius gak sebenarnya mamat ni duk mana..
yang penting ayahandanya..
en muyup bekerja di wisma persekutuan..
masih membawa iswara aeroback merah plat LA ****..
afiq ni agak special kerana..
kemana sahaja dia belajar..
pasti bundanya berada disitu..
jika dahulu..
ketika berada di SMKA SHAMS..
bundanya menetap di sekitar TEMIANG..

kemudian apabila melanjutkan pelajaran di MATRIKS KUALA PILAH..
wa dengar mak dia pun duk pilah..
setiap minggu mak dia akan datang untuk mencuci pakaian anaknya..
kehadirannya setiap hari sabtu dan ahad..
sungguh untung beliau mendapat bunda sebegitu..
afiq seorang yang bijak..
beliau berjaya melanjutkan pelajaran ke UTEM di melaka..
wa dengar mak dia pun berhijrah ke sana..
memang sempoila mak dia..
GEMOK penah jupe afiq muyup satu ketika sebelum aku jumpa afiq di alumni matrikulasi..
gemok cakap afiq dah berubah..
gemok masih lagi paw afiq kerana bajet afiq boleh diperkotak-katikkan..
ayat yang masih terngiang di telinga gemok ialah
"woi ni afiq yang baru la"
gemok hampa xpat paw afiq muyup..
kali terakhir wa jumpe afiq ialah majlis alumni di kuala pilah..
wa saja je layan kepala mamat ni..
nak tgk betul ke kata gemok..
memang..
afiq dah berubah..
dah macam tanggang aku tgk..
slambe2 je die sound mak die kat henpon..
mentang2 dah pakai kancil merah lowed..
afiq dah ade awek..
siap nak pakai baju sesama lagi masa majlis tu..
lu memang makin ganas la fiq..
wa pun xde awek lagi..
yang penting wa lagi power dari gemok..
sebab wa berjaya paw afiq muyup..
haha..
mok lu kene blaja psycho ngan wa..

ada gak wa dengar cita..
mak afiq amek anak angkat..
sebab tu lah afiq jadik REBEL..
dah x jadik anak kesayangan..
hahahaha..
ilex la afiq..
lu dah 24 tahun kot..

afiq dikhuatiri bergaul dengan budak2 ni

bersempena hari ibu ni..
wa nak wish selamat hari ibu untuk bonda terchenta..
PN ZAINON BTE ISMAIL..
dan sume ibu di dunia..
dan kepada adik wa yang bakal menjadi ibu..
x kesahla sape yang rasa dia ibu pun ni ucapan untuk lu..
terima kasih untuk kasih sayang yang dicurahkan..
wa bukan daun keladi..





peeslashass dalam kete afiq muyup ada kaset anti-flag



2 ulasan:

qishie berkata...

bukan ahad ni ke hari ibu?

korg kmns tahun bila?

HYKAL berkata...

tahun 2003 kot..