Julai 29, 2010

Tidak Berguna

pagi ni setelah dah lama wa x bukak sokkaba..
wa pun bukak la menggunakan medium yang wa ada..
wa tertarik ngan satu berita..

penulis blog wajib tulis yang perkara yang benar
..

persoalannya mengapakah WAJIB..
lu tahu kan wajib tu apa..
bila dibuat mendapat pahala..
ditinggal mendapat dosa..

pendapat wa..
menulis blog ni adalah pendapat lu..
fakta2 yang lu berikan pun adalah dari pemikiran lu..
blog ni adalah satu medium untuk lu suarakan pendapat lu..
x kisah la apa yang lu sampaikan betul ke salah..
tapi tetap betul dari pandangan lu..

sebab yang keluar kat sokkaba pun yang paling benar ialah no ekor..
wa rasa keputusan no ekor je yang betul..
sebab tu la ramai orang melayu yang pergi beli no ekor ni..

sebenarnya apa yang benar ialah apa yang tercatat dalam al-Quran dan al-Hadith..
al-Quran ni paling relevan dan sesuai digunakan x kisah lu ada kat tahun mana pun..
dalam Quran sendiri dah ada cite pasal sejarah kaum2 terdahulu..
wa saspek kaum dahulu lagi gempak la dari zaman skang ni..
x payah la kita nak bajet teknologi skang ni power..
padahal misteri pembikinan piramid pun luorang x diskaver lagi..
Allah saja je tinggalkan benda2 tu supaya luorang sedar..
Allah nak musnahkan mudah je..
bangunan2 yang skang ni komain cantik..
Allah hantar je angin pun dah boleh musnahkan..

so kenapa al-Quran yang benar tu diorang taknak ikut..

lagi mau suruh orang tulis yang benar..

lu penah tak terfikir kat negara barat..
kenapa diorang ramai athies(betul ke wa eja ni)..
sebab diorang suka mengkaji..
bila diorang mengkaji agama diorang..
diorang nampak kesilapan beb..
sebab tu diorang pakat ramai2 keluar agama..
x caya pada agama..
kesian kan..
kalo la wa sempat bagi diorang tafsir suh diorang kaji..
mesti besar pahala wa..
sebab kebanyakan orang islam skang ni malas nak mengkaji pasal agama sendiri..
diorang sibuk mengkaji agama orang..
lepas tu mau blame agama tu nak jatuhkan agama ni la..

akhir kata..
sambutlah lagu dari wa..



lu cariklah lirik dia k..
ini adalah lagu sindiran..


peeslashass camne boleh sampai sini lak ni..

2 ulasan:

cik elyse berkata...

btol
aku tulis blog sbb nk express feeling
share idea
luah tak puas hati

kalau dah wajib tu, baik aku resign dari tulis blog

semua tulis utk bnda wajib jek kan

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

mungkin penulisan wa yang menyebabkan apa yang wa taip jadi x paham..

sebab aku pun dah tak paham apa aku tulis..

haha..

bukan tulis perkara yang wajib cik eliz..

wajib tulis yang benar..
hehe