Februari 14, 2010

14022010

cantik kan no siri tu..
pada tarikh ni..
ada dua sambutan yang diadakan ditanah melayu..
tahun baru cina..
dan sambutan "hari kekasih"..
pada asalnya nama sambutan itu adalah valentine day..
tapi oleh kerana..
di tanah melayu ini tersangatla hebat dalam menterjemah..
maka hari ini valentine=kekasih..



wa pun x pasti macam mana valentine tu boleh jadik kekasih..
sedangkan masa wa blaja darjah dua dl..
cikgu shanty nama dia..
dia cakap kekasih tu lover..
tapi yang pastinya..
pada pendapat wa segelintir..
rakyat2 di tanah melayu ni yang telah berjaya disekularkan..
yang mengubah perkataan valentine tu sebagai kekasih..
ini adalah kerana..
ramai yang dah sedar haram menyambut valentine day..
oleh hal yang demikian..
mereka mengubah term2 ni supaya ianya tidak haram..
pernah sekali dua wa terdengar dari mulut2 makhluk yang disebut manusia..
wa kuar ngan awek wa arini bukan nak celebrate valentine..
tapi wa nak sambut hari kekasih..
dalam hati wa dah menjerit "K***K"..
sambil menunjukkan satu jari..
wa ada terbaca satu artikel..
mengatakan seorang gadis dari institut pengajian tinggi..
akan menghadiahi kekasihnya pada hari kekasih(harini)..
dengan tidak memakai seluar dalam pada hari ini..
besar sungguh pengorbanan lu untuk kekasih lu..
apa pulak pengorbanan lu untuk kekasih yang Satu tu..
dan ada gak kajian yang mengatakan..
pada harini penjualan kondom agak memberansangkan..
nanti wa tanya cik datin penjualan kondom harini..

mungkinkah ini senjata yang digunakan oleh musuh2 islam..
mewujudkan satu hari untuk memperingati kekasih..
apakah yang akan berlaku selepas ini..
lebih banyak anak2 kecil dibuang di dalam surau..
dicampakkan kedalam tong sampah..

wa teringat masa wa kecik2..
ada kuar kat sokabar..
pasal bank of baby..
di mana orang2 yang ingin membuang bayi bolehlah dibuang bayi di bank tersebut..
adakah tindakan membuat bank of baby tu wajar..
sebenarnya tidak wajar..
anak yang dilahirkan itu adalah anak haram..
dan tahu x lu apa yang akan berlaku bila anak haram ni berleluasa di muka bumi..
bukannya wa anti kat anak luar nikah ni..
tetapi perkara ni akan menyebabkan lebih banyak anak haram wujud di muka bumi..
susah untuk wa rungkai..
namun ada sebab mengapa anak luar nikah di sebut anak haram..

siapa yang kita boleh salahkan disini..
bagi wa..
pemimpin negara yang silap..
tidak pandai menguruskan negara..
dan menyebabkan masalah2 sosial berleluasa..
sepatutnya pemimpin memerintah negara berlandaskan hukum islam..
bukannya mengetepikan agama dalam segala soal..

peeslashass selamat menyambut tahun baru cina kepada mereka yang berbangsa cina

2 ulasan:

bukan engkau berkata...

datin tak keje hari eh
cuti; celebrate Vday.


ahahha fakof. aku jokes je
g mati la ngn Vday tu suma
bodo besar2an promote kt media

greenhall berkata...

malaysia makin liberal.
aku 100% salahkan pemimpin yg memerintah persekutuan sekarang ni.