Jun 10, 2009

g i g i

tuari..
wa ada sakit gigi..
time siang2 wa x sakit..
sebab wa dah layan kuman2 tu baek pye..
kopi o sebijik..
donut..
makan tengahhari pun minum sirap..
wa dah tobat..
pasni minum air suam je..
die pye penangan time memalam..
baek pye..
sebab wa diet malam x makan pape..
so kuman2 ni pun serang gigi wa la..

2 malam wa kene..
wa x tahan..
sok pagi trus wa g klinik kerajaan..
oleh kerana mempunyai surat garenti..
wa pun tanpa mengeluarkan sebarang sen menuju ke jalan zaaba..
dihadapan sekolah KGV..
wa paking kat ujung jalan depan mapley yang bley tolak2 tu..
omputih panggil pushcart..
jalan kaki adalah 40 tapak..
bagi ic wa kat misi..
duk sambil tgk kartun..
kartun ape wa x ingat..
yang pasti tepat jam spuluh cite CAMP ROCK bersiaran..
aritu ari jumaat..
wa dapat keje luar kat rasah..

dalam pale otak wa pikir nak tampal ngan scaling skali..
dekat 20 wa tgk tv..
nama wa dipanggil oleh kauter pendaftaran..
pergh lambat nak mampus..
tu blum jumpe doktor lagi tu..
pas wa bagi no tpon wa kat misi tu..
dia kata nak msg ngan wa..
tapi sampai skang x msg2..
taula wa pakai hotlink..
sok wa tukar digi la..
wa duk smula kat tempat menunggu..
sambil menunggu wa tgk gamba2 kat klinik tu..
semua gambar tersenyum..
sronok je mata wa memandang..

"ADDY HYKAL" panggil misi yang kecik sket dari misi kat kaunter pendaftaran..
wa masuk..
doktor pompuan tu suh wa duk kat krusi yang automatik tu..
sempoi la doktor ni..
wa cakap la impian wa tuari..
dia kata xpe..
die cek dulu..
mesti dalam hati dia..
"pukimak btol budak ni malas gile gosok gigi"
wa rajen beb gosok gigi..
3 kali sehari..
x cukup rajen ke..
dia tanya wa..
kitowang xpat nak tampal gigi lu..
sebab gigi lu bertindih..
memang la tindih..
wa kecik2 x cabut itu gigi..
apa macam dia mau tumbuh..
mesti tumbuh dekat blakang jugak..



wa tanya doktor..
so camne??
dia cakap nak scaling ke cabut..
wa tanya lagi..
cabut sakit brape ari..
dia balas..
time cabut tu sakit la..
wa tringat..
mak wa pye sakit mase dia cabut gigi tuari..
dekat seminggu dia sakit..
ramai yang kata sakit..
xpela..
wa cakap cabut je lah doktor..
seb bek wa cabut ari jumaat..
ada peluang tumbuh balik..
hahahahahahahahahahahaha..

MUSTAHIL

doktor suntik wa ngan ubat pelali gajah..
sebab wa tumbuk misi sebelah wa masa jarum baru nak masuk gusi wa..
wa pengsan 2 minit..
sedar2 wa kat kerusi yang sama wa duk tadi kat luar..
cerita camp rock maseh bersiaran..
wa try senyum..
wa rasa dah macam bapak wa masa die kene stroke tuari..
xpat senyum..
gigi wa terasa kebas..
no wa berkumandang kat atas pintu bilik..
wa masuk smule..
operasi mencabut gigi wa dimulakan..
5 kali doktor behenti mengambil nafas..
wa perasan dia bual ngan misi..
kuat gigi budak ni..
mesti pakai ubat gigi berflorida..
last skali doktor tu suh wa baring kat lantai..
dia pijak dada wa sambil playar mencengkam gigi..
4 orang misi bantu doktor tu menarik gigi wa kuar..

ibarat bermain tarik tali..
akhirnya mereka berjaya mencabut gigi wa..
gile kuat gigi wa..
wa teringat..
kejap je wa guna ubat gigi mukmin..
pastu wa guna colgate balik..
lu dah tgk blum iklan colgate baru..
macam bangang..
kutuk ubat gigi mukmin..
xde goyang ka??
skali budak pekida hantam lu punye kilang..
kalo wa jadik bapak memang wa pakai ubat gigi mukmin..
ni wa anak lagi..
so ikut bapak la..
haha..

setel cabut gigi wa try setelkan KES wa..
memang x bley bla..
cakap macam xde lidah..
sampai kul 1 wa balik..
KONON2 nak solat JUMAAT..
wa x g minggu lepas sebab kesan ubat pelali gajah tu sampai smula..
wa tetido sampai kul 3..
bangun2 solat zohor..
trus sambung keje..
7 kes x jumpe..
cam bodoh..
arini lagi bodoh..
wa dapat 15 kes..
11 kes bawak balik semula..

peeslashass jaga gigi lu bebaik..
wa cabut pun gigi yang dulu time kecik2 x cabut..


3 ulasan:

nuyuljana berkata...

aku pun ade cabut gigi thn lps.

darah xbenti kuar. sakit xpayah cite la.

klu zaman kecik2, lg mcm cilakak.

gigi berlapis2.

seb baik sume da cabut.

:)

fairuz berkata...

giler kental gi cabut gigi...aku rasa zaman skolah dulu kau lari dari doktor yang datang check gigi agaknya..hahaha

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

time tu gigi wa bagusla..
tu yang xyah cabut tu..
dah besar banyak minuman bergula..