Mac 14, 2008

uNdUr

  1. unduR = menjauhkan diri dr sesuatu tempat; pergi dr sesuatu tempat:
  2. uNduR = menggerakkan ke belakang
  3. UnDur = menangguhkan ke waktu yg lain; menunda
  4. uNdUr = menarik diri; meletakkan jawatan; berhenti
  5. unDuR = pergi (dr); meninggalkan (sesuatu tempat)

haNya dEngan sAtu aYat bOleH memPunyaI baNYAk maKSud..okaY kiTa kUpasKAn saTu PersaTu..uNdUr yaNg PertaMa berMAksUd MenJAuhkaN dIrI daRi sEsUAtU tEmpAt @ peRgI daRi saTu TemPAt..cOntOhnYA aKu SedAng mElaKukaN maChINiNg..MulA2 Aku uSha baHAn KerjA LepAS Tu aKu UndUr sBB kaLo aKu x UndUr maYbe cHip daRi baHAn KeRja maSuk KAt maTA aKU..

maKSud UndUr yanG keDua..meNggEraKkaN ke BlaKAng..yaNg nI kOraNg pUn SlaLu bUAt..pEnaH x AdE oraNg yaNg baWAk keTE x peNAh reVes..kaLo aDe bItaU aKU..
aKu naK bLAnje OwaNg yaNg bItaU ngaN yaNg mEmaNdU tU..

sEbuaH keReta YAng seDAng uNdUr

yaNg keTiga berMAksUD meNAngguH ke WAktU yaNg laIN..meNuNda daLAm eRtI kAta LAin..naMpaK caM peLikKAn taPi nIlaH oraNg meLAyU kaYA dEngaN baHAsa..sEbeNArNya UndUr Ni bUkaN nYE kiTE gUne uNtUk sEmua taPi caM uTk perKAhwInaN ke..kIte NAk beRbaHASa KekOnOnnYE caM reVErsEkan MAse UndUR kaN taRikH perKAhwInaN Tu BukaNnYE naK cEpaTkaN kAweN taU..Tu sEbeAnArNye naK meNunDA peRkaHwInAn..
naMpaK cAm baIk JE LA oWg YAng MEnUnDA tU.. sIoT Je..

pElaMin aNgaNkU musNAh

uNdUr yaNG setErusnya iaLAh meNArIk diri,MeLetaK jaWAtaN aTAu beRheNtI..perKAra iNi sErInG beRlaKu tIdaK kiRA aNda sEoraNg yaNg jUjur aTAu haPraK..daLAm hIdUp Ni kita MesTilaH jUjUr daN amaNAh naMun Kita tIdaK bOleH memBiaRkaN keJujUraN kIta dI saLAh ErTi oLeH owG laIn..oWg yaNg haPraK aKan Cuba MenJatUhkaN owG yaNg jujuR..naMun baGi yaNg haPraK..jaNgan iNgaT aNda tIdaK bOleH beRundUr..LebIh2 laGi JiKA aNDa sEoraNg pEmiMpiN.. BArU2 Ni aKu aDe jUmpE pOsteR "uNdUr paKlaH" KenaPA owG raMAi saNggUp menYurUh paKlaH yaNG kita sAnjuNgi nI bEruNdUr..jaWApaNnya aDa 2..aKu daH cIte taDi aNtaRA seOraNg yaNg juJur ataUpuN sEoraNg yaNg haPraK..


pOsTer UnDuRLAh

UndUr yaNg terAkhIr iaLAh meNinGGalKan aTAu peRgI..sO kaLo benDe nI pUn aKu naK cIte baIk aKu bLAh dUlu..saPE yaNg taK paHAm baIk BunUh dIri..


pEaCe..
rOcK oN


Tiada ulasan: