November 03, 2010

Prestij

mungkin cite wa ni dah basi..
namun wa tetap gak nak cite..
tahniah kepada kelate kerana memenangi piala mesia baru2 ni..
wa sebagai salah seorang penyokong tegar nismilan x rasa keciwa pun ngan kemenangan kelate..
bukannya kami menyerah kalah..
berjuang sehingga titisan darah terakhir..
memang tu semangat player nismilan..
2 gol yang terhasil adalah kerana kelekaan pertahanan nismilan..

tiket dinaikkan dari RM 20 ke RM30..
alasan yang diberikan oleh pegawai FAM ialah prestij..
alasan yang wa berikan adalah kapitalis..
ini adalah kerana jualan tiket yang memberansangkan pada tahun sebelumnya..
so tahun ni diorang ambil kesempatan untuk menaikkan harga tiket..
katakanlah perlawanan tu bukan kelantan..
wa kompom harga tiket sama..

namun yang paling wa x puas ati ialah ulat2 tiket..
dalam masa beberapa jam penjualan tiket boleh habis..
sedangkan yang datang x sampai 30 ribu orang..
menyebabkan penyokong2 bola sepak ni x tentu hala..
ada yang try beli kat mudah..
memang bodoh yang jadik peniaga tiket kat mudah.my tu..
mungkin lu x tau yang dosa lu buat tu sama ngan dosa riba..
dari lu riba baik lu berzina..

wa minta pertolongan sahabat wa yang bekerja di area bukit jalil untuk beli tiket pada hari perlawanan..
harga tiket sama RM 30..
prestij yang digembar gemburkan masih meragui wa..
harga tiket naik RM 10 tapi paking macam celaka jauh..
paking2 yang bersepah kat stadium tu sume untuk VVIP..
butoh lu VVIP..
wa paling menyampah bila ada perbezaan antara seorang dengan seorang..
beb bila dalam kubur..
malaikat treat lu sama..
yang membezakan cuma amalan lu je..
kalo lu datang lambat xde paking..
lu paking jauh la..
ni wa tengok kat area stadium sangat bersepah paking kosong..
kalo RM10 yang lu rembat tu bagi paking free wa sokong..

sebelum masuk stadium wa dengar diorang cite komain lebat..
pompuan pun ada pemeriksaan badan..
kononnya pompuan bawak mercun la botol arak la dadah sintetik la..
ada anjing nak bau bahan letupan la..
memang sangat gempak..
wa rasa kalah pemeriksaan kat kastam malaysia..
tapi bila wa sampai stadium..
paling power cek tiket ori ke x..
tapi ada gak tukang cek cakap..
kalo lu bawak tiket tiruan pun wa lepaskan..
wa usha kiri kanan..
banyak anjing bersepah-sepah dalam stadium..
tapi anjing ni x pandai menyalak..
kalo menyalak pun sakit telinga lu je..
ni sume anjing2 pemalas..
masuk stadium bukan untuk bekerja mencari bahan letupan..
masuk stadium cuma untuk isap rokok ngan makan kuaci sambil tengok bola..
yang beza penyokong ngan anjing2 ni ialah..
anjing2 tu pakai baju biru..
wa tak tau sokong mana..
ada gak anjing yang pakai baju hijau..
yang baju hijau ni bagus sket ikut arahan orang..
tapi yang biru tu betul2 mangkuk..
pemalas..

perlawanan akhir tu memang prestij bila penyokong2 buang sampah merata2..
macam trek tu tempat buang sampah..
x pun wa saspek diorang melontar jamrah..
kepala membe wa kena 2 kali..
kalo lu nak kira betul2 prestij lu letaklah netting supaya senang sket keje luorang nak bersihkan sampah..
silap2 kalo baling kat net tu mercun tu melantun balik kat dia..
baru la takut sket penyokong yang obses ngan bahan letupan ni..

perlawanan memang prestij bila subkidin jadik refree..
tapi wa rasa wa dah tau nape lu x jadik ref masa world cup ari tu..
lu sebenanya pemalas..
dah la bias lak tu..
konon nak naikkan mutu bola sepak..
mutu pengadilan macam celaka..
apa cite..
ni x kira lagi mutu pengurusan bola sepak..
kunalan kena jatuhkan dalam kotak penalti memang dapat penalti..
tapi lu langsung x reti keluarkan kad kat keeper..
sukor adan tarik baju sebab dia kena kasar sebelum tu lu senang2 je keluarkan kad..
camne lu jadik referee..
cadangan wa..
dari bawak masuk awang hitam ke awang putih jadik player..
wa cadangkan bawak masuk refree2 yang berkelayakan..
player biar rakyat mesia sendiri..
ni cikgu skolah yang jadik referee..

wa rasa dah puas wa kutuk prestij yang bernilai RM 10 tu..
wa kutuk siap bagi cadangan beb..
bukan kutuk2 sahaja..

peeslashass ralat sebab kunalan x jadik midfield terbaik..

3 ulasan:

jaie berkata...

twisties! kah kah





malaysia = kartun.

firjani berkata...

pergh. emosi.
HAHA

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

firjani..
biasalah period..

haha