November 04, 2010

Pengambil

lu x tau apa nak buat ujung minggu..
wa cadangkan lu g menonton wayang..
bagi mereka yang belum menonton filem takers..
bersama-samalah mengajak suami atau isteri..
anak atau ayah bunda..
sahabat tapi bukan kekasih menonton filem ini..
tindakan wa menonton filem ni semalam memang berbaloi..
memang wa bercadang menonton filem ni dari menonton poster dia lagi..



filem2 merompak ni memang caya kalo dibandingkan dengan filem lagenda budak setan..
sehari sebelum wa menonon filem ni wa menonton filem belukar lakonan bront paralae..
satu cubaan yang baik..
sebenarnya wa terpengaruh ngan ffm..
wa nak tengok baik mana lakonan bront ni..
dan akhirnya wa pun x tau macam mana menilai mutu lakonan seseorang tu..
secara keseluruhan wa bagi 3 dari 5 bintang untuk filem belukar ini..
kerana cginya agak kartun..
dan kamera yang digunakan wa saspek kamera zaman 90 an dulu..



kembali kepada filem takers..
filem dimulakan dengan scene 2 orang polis mengejar penjual dadah..
dan sorang polis je berjaya tangkap penjenayah yang lagi sorang tu x dapat tangkap..
dan kemudiannya watak2 si perompak diperkenalkan sorang persorang..
dan terus melaksanakan tugas mereka sebagai perompak..
wa rasa ni filem rompakan paling stylo wa tengok..
setiap pergerakannya sangat licin..
paling style bila timing dia siap rompak heli media..
penuh konfiden yang akan ada heli media sampai dulu sebelum heli polis..
abaikan yang ini adalah filem..
fikirkan realiti..
kalo berlaku ni wa kompom polis mesia je yang dapat selesaikan..
macam kes sosilawati..

setelah rompakan berjaya..
sorang banduan ni datang jumpe diorang..
danbanduan ni merupakan ahli perompak sebelum ni..
tapi ditangkap kerana menyelamatkan ahli yang lain ditangkap pada rompakan sebelum ini..
oleh kerana berkelakuan baik di penjara..
hukuman 5 tahun dikurangkan ke 4 tahun..
dan bermula mamat tu keluar penjara..
filem ni bertambah menarik di mana banyak gila konflik..
dan rompakan perlu dilaksanakan dalam masa 5 hari..

wa nak cite pun x reti sangat..
so wa cadang lu g cinema berhampiran yang ada tayang filem ni..
tengok dan jangan lupa tepuk tangan..
semalam wa tepuk tangan sorang2 kat dalam wayang..


peeslashass ada lagi bukak 3 jawatan kosong..wa nak ganti tempat aj

7 ulasan:

Myaby berkata...

ari tu nk tgk takers, skali pegi tgk rise of mummy plak. mmg nyesal tgk cite tu. agogo abis oh.

kekkekeke

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

so lepas ni tgk eh..

dijamin sedap

jaie berkata...

blh beat geng2 Ocean kalo mcm ni.

jaie berkata...

blh beat geng2 Ocean kalo mcm ni.

y.u.e berkata...

ouh btol.. sy pon da tgk.. mcm nk tgk lg skali.. gler cool diorg merompak.. mcm support team diorg lak, bkn team police yg mcm nk mati berusaha menangkap mereka.

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

memang ocean dah tewas jaie..

y.u.e jom tonton skali lagi

copywrong... berkata...

wa pun dah tengok..ending die sadis gak.dari ramai2...2 orang jer yg idup..
hahah..
x macam cerita perompak yg lain..
kire ok gak lar..harharhar