Ogos 20, 2009

l e m b a p

skang penerbitan kesah hykal agak lembap..
wa kurang pasti mengapa hal begini boleh berlaku..
mungkin kerana..
masa wa di ofis lebih lama berbanding di rumah..
abaikan perkara tersebut..
wa rasa masa yang makin cepat berlalu..
hehe..

wa nak update pasal ari ahad wa aritu..
sebab ari sabtu kurang menarek..
kerana ada kenduri di kampung..
wa x dapat hadirkan diri di konsert..
all american rijek..
wa layan band tu sejak lagu swing2..
dan tu antara lagu wajib 8belas watts beraksi..
di parit hj rais..
jalan studio..
wak pun dah naik boring dengar lagu tu..

cover majalah INDIE terbaru

AHAD
wa bangun seawal 7 pagi..
selepas menunaikan solat suboh..
agak dinosor suboh tersebut..
wa pun mencari cari sarapan..
untuk melegakan perut yang telah wa kosongkan sebelum itu..
meset arip kul 9 wa x perasan..
dalam kul 10 lebih wa tpon arip dan cakap wa gerak umah dia skang..
owh lupa plak..
destinasi wa arini ialah ke dewan sri siantan..
putrajaya..
bagi menghadirkan diri ke majlis resepsi..
en aminuddin..
bandmate wa yang terawal..
disamping menggunakan en jaie sebagai drummer..
dan selepas beberapa ketika didy dilantik sebagai drummer terbaru..
time tu band kitaorang xde nama..
cuma ada gak ura2 nak bagi nama "hook us"..
kalo cakap lelaju macam hookers..
sebab inspirasi wa nak melacurkan semua lagu biasa..
ke lagu punk..
sape berminat..
bleh contact wa..
tapi band tu x jadik sebab amin dapat panggilan menjadi juruterbang..
namun panggilan tersebut lebih awal setahun..

lepas wa jemput arip..
wa ajak dia g maidin..
carik hadiah untuk amin..
memacam gak wa pikir..
tapi last2 bagi photo album je..
yang sengalnya..
akak bongek tu lupe nak cabut tanda harga kat hadiah tu..
men balut je..
mungkin kerana terlalu asek berbual ngan kami..
menyangkakan bahawa arip adalah member adiknya..
ataupun bersekolah sama ngan beliau di sekolah dato' mohd redza..
namun jangkaan beliau meleset sekali..
mereka berkenalan di tempat kerja lama akak tu..
dan melalui akak tu gak..
wa tau kilang gandour dah tutup..
lu tau x kilang ni wat ape..
alah..
toffiluck tu..

kemudian kami pun bergerak dari seremban lebih kurang jam 1147..
perjalanan diteruskan ke bangi..
bagi menjemput en syafiq..
macam x sesuai plak menjemput beliau..
kerana lepas sampai bangi..
kereta beliau yag kami naiki..
pastu nak kene tunggu en boyat pulak..
apa barang keje ai ahad..
haha..
sampai ke dewan sri siantan dalam kul 1 lebih..
pergh festime beb wa g majlis camni pye grend..
agak goyang gak nak masuk pada mulanya..
orang x berapa nak ramai sebab..
dewan tu besar..
tu yang wa nampak x berapa nak ramai..
wa rasa..
wa je macam samseng dresing aritu..
nyesal plak x pakai baju batik..
cita banyak pun x best..

senyuman kegembiraan mereka

pastu idea arip agak mengancam kewibawaan en syafiq..
wa agak ragu2 time tu sebab hari nak ujan..
tapi wa layankan je..
arip ajak g kl..
konon2 nak blaja jalan kat kl..
nak ikut jalan istana..
dan wa trus teringat pasal projek koken yang bakal abes aritu..
ingatkan nak tgk ari jumaat aritu ngan orang yang wa suke..
tapi masa mencemburui kami..
so x dapat tgk bersama..

sebelum tu kitorang lepakkat bukit bintang dulu..
memang niat arip nak g pavilion..
wa kurang pasti niat beliau..
nampak macam ada benda yang dicari..
namun beliau menafikan sekeras kerasnya..
tiada apa yang menarik..
cuma wa x puas ati ngan mapley kat bukit bintang tu..
mee goreng out nak mampus..
so wa usulkan kat lu orang jangan makan mee goreng mamak kat bukit bintang..
ekspidisi diteruskan dengan menuju ke stor dbp untuk menyaksikan teater..
festime wa tgk teater..
sempoi..
pasni lu jadik la budak indie..
jangan nak ikut2 wa jadik pengkultus teater pulak..
ni antara gamba2 yang sempat wa tembak..

set yang comel!! (macam gadis2)

pelakon pujaan gadis2 masa kini (jeles)

secara jujur..
wa suka tgk teater tu..
tempat wa pun terbaek..
wa dah angkat vol 1 punye cd..
tapi x usha lagi..
masa jeles ngan wa..
nanti wa cite plak sinopsis teater2 yang wa tgk k..
baca jelah riview die nanti..

bongek adalah nama kedai bundle di bazar mara seremban satu ketika dahulu..

peeslashass bapak lama uplod video..

3 ulasan:

fairuz berkata...

setahun lagi amin jadi gemuk. haha...

aku tak dapat pegi majlis dia itu hari la...

Lullaby berkata...

haih swing swing dia perform tu.ko kerja mana sekarng

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

aku keje perangkaan..
banci perdagangan edaran..
kontrak je..