Disember 13, 2011

Trend








"Memiliki Segulung Ijazah Adalah Trend"






















peeslashass kalau trend maknanya macam Kpop, tak lama lagi habislah trend tu

7 ulasan:

firjani berkata...

abih la segulung ijazah aku kalau trend T_T
ok aku nak cuba miliki bergulung2 ijazah and its not a trend, hopefully!

GigiWangi berkata...

Kesian bebudak yang ambik diploma je. Orang tak mau pandang. cis !

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

firjani
well harga kertas yang kita kejar tu tersangatlah mahal..dan kemahalan ilmu itu hanyalah pada pengurusan yang hampeh dan penilaian orang terhadap ilmu sahaja..aku lebih suka belajar dan berbincang dari belajar dan dinilai..

GigiWangi
sebenarnya yang maintain ngan diploma aku rasa kool sebab maintain ngan ilmu yang diorang ada..dan diorang dapat amalkan ilmu diorang di alam pekerjaan berbanding yang sambung ke ijazah, kerana tak dapat kerja..hahaha..

muhsync berkata...

aku rasa cam trend ni dah berjangkit ke peringkat master dan phD. dan semua ni dah jadi trend sebab semua orang lebih pentingkan apa yang orang lain ada kita pun perlu ada. lagi satu penyakit adalah kalo ada ijazah baru org lain pandang. dah jadi cam semuanya sebab orang lain. apatah lagi nak niat "sahaja aku belajar tahap sarjana muda kerana Allah swt"

jaie berkata...

lepas kena kick dari kuittho, aku further study kat SIDEWALK UNIVERSITY. dah lebih lima tahun, tapi aku still xdapat lg degree. tapi, aku bangga coz banyak benda yg aku dah pelajari dari sidewalk university.

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

muhsync
doa tu memang terbaek kalau kita tambah sket ngan "supaya dapat aku sumbang untuk agamaMu" pun caya gak..


jaie
xpe bro yang penting ilmu tu untuk diamalkan..

Pert Doherty berkata...

babi kepala hotak lu sama..