November 24, 2011

Alangkah Lucunya Negeri Ini

Harini wa nak kongsi ngan luorang untuk menonton sebuah filem yang bagi wa gempak. Lebih gempak dari filem KL Gangster dan pendapat wa orang-orang Malaysia masih lagi tak mampu untuk menghasilkan filem-filem bergenre sebegini.

Filem ini sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat terutamanya kepada pemimpin, tidak kira pemimpin sebuah negara, sebuah organisasi ataupun sebuah keluarga.

Wa bagi sinopsis sikit mengenai filem ini, mengisahkan seorang penganggur graduan sarjana pengurusan yang gagal mendapat pekerjaan, lalu mengajak satu kumpulan pencopet untuk bekerjasama. Niat murni mamat ni sebenarnya adalah untuk membawa keluar pencopet-pencopet muda ini keluar dari kancah pencopetan. Namun terdapat beberapa isu yang menarik dibangkitkan sewaktu menguruskan pencopet-pencopet muda itu. Dan ending untuk filem ini sangat cool bagi wa kerana pengarah tinggalkan untuk kita berfikir sendiri.



Selamat Menonton

peeslashass walaupun Indonesia tewas bolasepak dengan Malaysia, namun filem Malaysia tewas teruk dengan filem Indonesia

3 ulasan:

jaie berkata...

terbaik.
banyak persoalan dibangkitkan buat kita pikir, tersenyum, marah, kecewa.


memang malaysia jauh kena tinggai. n memang banyak gak persamaan malaysia n indonesia dalam beberapa segi.

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

part menarik waktu bertaubat tu..diorang terus2 beristighfar di musolla..nice

JAIE berkata...

QUITE SAD ENDING BRO.. RASA XPUAS LAK DURATION DIA TAKAT TU JE. HAHA. TP DALAM SAD TU PUN, ADA HAPPY GAK.

SAYANG, MALAYSIA TANDUS MOVIE2 MCM NI